1.210 συσκευασίες στάλθηκαν από το Βακούφ στους σεισμόπληκτους

1.210 συσκευασίες στάλθηκαν από το Βακούφ στους σεισμόπληκτους

1.210 συσκευασίες στάλθηκαν από το Βακούφ στους σεισμόπληκτους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 803 ΦΟΡΕΣ

Σε 1.210 συσκευασίες ανέρχεται η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από τον Οργανισμό Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Ρόδου, για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας.

Συμπατριώτες μας, απλοί άνθρωποι, επιχειρηματίες, ηλικιωμένοι ακόμα και παιδιά παρέδωσαν τρόφιμα, φάρμακα, παπούτσια, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, είδη υγιεινής κλπ. στους χώρους συγκέντρωσης που ορίστηκαν ώστε να μεταφερθούν στη γείτονα χώρα.

Από την πρώτη μέρα το ενδιαφέρον και η προσέλευση ήταν συγκινητική, με αποτέλεσμα να γεμίσει το τέμενος του Σουλεϊμάν στη Μεσαιωνική Πόλη εκεί που γινόταν κυρίως η συγκέντρωση της βοήθειας.

Έτσι λοιπόν χτες στάλθηκε στην Τουρκία το πρώτο μέρος της βοήθειας, καθώς λόγω του μεγάλου όγκου της θα χρειαστεί και δεύτερη επιχείρηση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χτες το μεσημέρι στάλθηκαν με το ημερόπλοιο “Yesil Marmaris” 835 συσκευασίες με προορισμό το Μαρμαρίς ενώ οι υπόλοιπες 375 συσκευασίες που δεν χώρεσαν χτες θα σταλούν την Παρασκευή στο Φετιγιέ της Τουρκίας επίσης με ημερόπλοιο που θα έρθει γ’ αυτό το σκοπό στη Ρόδο. Το συντονισμό της χτεσινής επιχείρησης είχε ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο Ραχίμ Ταχίρ Καντίρ.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα παραληφθεί στην Τουρκία από την AFAD, την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Αναγκών της γείτονα χώρας που θα φροντίσει ώστε να προωθηθεί στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Ρόδου, Σαλή Βιντιμή εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση των συμπατριωτών μας στην έκκληση για βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και ευχαρίστησε όλους εκείνους που στήριξαν τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών φέρνοντας ό,τι μπόρεσε ο καθένας.

Μάλιστα, ευχαρίστησε ειδικά τους εθελοντές καθώς επίσης την προϊσταμένη της 4ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Μιχαηλίδου, τον αντιδήμαρχο κ. Καραμαρίτη, τον αντιδήμαρχο κ. Τριάντο και τη διευθύντρια του Τελωνείου κ. Κατσαρά.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη