Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου Ρόδου (Βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου Ρόδου (Βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου Ρόδου (Βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1185 ΦΟΡΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι στο νοσοκομείο μας ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και στην ιδιωτικοποίησή της, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του συλλόγου Χαρίλαος Μπαρός, ο αντιπρόεδρος Στέφανος Ιατρίδης, η γραμματέας Ελένη Αγγέλη και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου Γιάννης Σαρικάς, ενώ παρευρέθηκε εκπρόσωπος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που εξέφρασε τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου, και αντιπροσωπεία από τη Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ομιλία της η γραμματέας του συλλόγου Ελένη Αγγέλη, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Παρόλο που περάσαμε μία δύσκολη τριετία λόγω της πανδημίας όπου μέσα από αυτήν αναδείχτηκαν όλες οι αστοχίες και παραλείψεις του Συστήματος Υγείας, είδαμε το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης που αντί να φροντίσει τη στελέχωση των νοσοκομείων και των μονάδων υγείας, φρόντισε να τα υποστελεχώσει ακόμα πιο πολύ βγάζοντας σε αναστολή εκατοντάδες έμπειρους και άξιους συναδέλφους.

Καμία κυβέρνηση δεν θα μας χαρίσει τίποτα, αν εμείς οι ίδιοι δεν το διεκδικήσουμε, όχι ως χάρη αλλά ως ανταμοιβή. Ελάτε λοιπόν να διεκδικήσουμε δυναμικά μέσα από συλλογικούς αγώνες και ενότητα όλα όσα μας αξίζουν».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου Γιάννης Σαρικάς είπε:
«Είμαστε εκείνο το κομμάτι του πληθυσμού που έχουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη των δικών σας υπηρεσιών, αλλά αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό.

Γνωρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται από το σύλλογο για να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά ο αγώνας σας πρέπει να στηρίζεται και από άλλες συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, οι διοικούντες δεν πρόκειται να ακούσουν τίποτα.

Δεν θα αφήσουμε σε ησυχία το επόμενο διάστημα ούτε τους τοπικούς διοικούντες στο νοσοκομείο, ούτε τους κεντρικούς διοικούντες από την Αθήνα σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο της Ρόδου. Θα το δείτε οσονούπω.

Με πρόσημο την αγωνιστικότητα και τον προοδευτικό χαρακτήρα που έχουν οι στόχοι σας θα μας βρείτε συμπαραστάτες και θα δείτε τη συμπαράσταση αυτή σύντομα να εκφράζεται».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο μας Στέφανος Ιατρίδης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση είναι τραγική, τη βιώνουμε όλοι κάθε μέρα.

Η υπερκόπωση βαράει κόκκινο, ασθένειες και αναρρωτικές, πολλές ειδικές άδειες με αποτέλεσμα να υπάρχει όλο αυτό το μεγάλο πρόβλημα και να μην έχουμε προσωπική ζωή.

Τα τεράστια προβλήματα που βιώνουμε όχι μόνο δεν έχουν βρει λύση, αλλά το μέλλον προβλέπεται να είναι ακόμα χειρότερο. Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από την ακρίβεια στο νησί μας, λόγω της τουριστικής ανάπτυξης.

Τα μεταφορικά, τα καύσιμα, τα ενοίκια, οι τιμές σε βασικά αγαθά είναι απλησίαστα για τους μισθούς των υγειονομικών. Από την άλλη, μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις παρατηρείται το φαινόμενο συνεχώς να παραιτούνται συνάδελφοι σε πολύ παραγωγικές ηλικίες και όχι για λόγους υγείας. 40χρονοι, 35χρονοι έχουν παραιτηθεί και είχαμε τελευταία ακόμα μία παραίτηση νεαρού νοσηλευτή στο χειρουργείο. Αυτό κάτι δείχνει. Ελπίζω ο αγώνας μας και η συμμετοχή μας να δυναμώσει».

Τέλος, ο πρόεδρος των εργαζομένων Χαρίλαος Μπαρός υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Κάνουμε θυσίες, χαραμίζουμε τα ρεπό μας για να λειτουργήσει αυτό το νοσοκομείο που είναι το μοναδικό στο οποίο μπορεί να βρει γιατρειά ο φτωχός κόσμος της Ρόδου. Κάθε φορά που μας καλούν είμαστε παρόντες.

Να ορίσουμε μέρα γενικής συνέλευσης ώστε να δούμε ποια μορφή θα δώσουμε στη δράση μας, να πιέσουμε ώστε τα αιτήματά μας να γίνουν αιτήματα όλου του ροδιακού λαού. Είναι τόσο μεγάλα που δε λύνονται ούτε με απεργίες και κινητοποιήσεις, χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός του λαού της Ρόδου.

Το πρόβλημα τους καίει όλους, τη μεγάλη πλειοψηφία. Οι περισσότεροι πολίτες έχουν συμφέρον από την υλοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών και δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με 2 ή 3 νοσηλευτές που θα έρθουν. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις και με κίνητρα στις τουριστικές περιοχές. Πρέπει να πάρουμε την απόφαση και να πούμε: έως εδώ»

Τα αιτήματα

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι:

- Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
- Ένταξη στα ΒΑΕ όλου του προσωπικού

- Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
- Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό
- Επιδότηση ενοικίου για όσους δεν διαθέτουν πρώτη κατοικία

- Εξασφάλιση δημόσιας δωρεάν μεταφοράς για όσους κατοικούν στην πόλη και τα κοντινά χωριά
- Επιδότηση καυσίμου για όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού.

 

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια