Εργασίες συντήρησης θα γίνουν σε Κολόνα, Ακαντιά και τουριστικό λιμάνι

Εργασίες συντήρησης θα γίνουν σε Κολόνα, Ακαντιά και τουριστικό λιμάνι

Εργασίες συντήρησης θα γίνουν σε Κολόνα, Ακαντιά και τουριστικό λιμάνι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1088 ΦΟΡΕΣ

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι προτίθεται να χρηματοδοτήσει την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 4.3 «Λιμενικές υποδομές», το έργο που αφορά τη συντήρηση του παραλιακού μετώπου των λιμένων Κολόνας, Ακαντιάς και του τουριστικού λιμένα.

Για το λόγο αυτό καλεί το δημοτικό λιμενικό ταμείο νότιας Δωδεκανήσου ως δυνητικό δικαιούχο για την υποβολή προτάσεων πράξεων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του παραπάνω άξονα Προτεραιότητας.

Ως δυνητικοί δικαιούχοι θεωρούνται και όσοι φορείς έχουν συνάψει σχετικό έγγραφο με το λιμενικό ταμείο (προγραμματική σύμβαση ή έγγραφο αρμοδίου οργάνου για την πρόθεση υλοποίησης του έργου).

Σε αυτή την περίπτωση η πρόταση υποβάλλεται από τον φορέα που έχει/θα αναλάβει την υλοποίηση της πράξης.

Σημειώνεται ότι το έργο ήταν ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέχρι την 30- 06-2021, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της προοιμιακής διάταξης όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και διαπιστώθηκε η πραγματική ανάγκη υλοποίησής του σε συνάρτηση με το διαθέσιμο προϋπολογισμό του προγράμματος.

Η δημόσια δαπάνη που διατίθεται με την ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης ανέρχεται σε 450.000 ευρώ. Οι προτάσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά από την 24/02/2023 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής πρότασης) έως, αποκλειστικά, την 24/05/2023 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής πρότασης).

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο