Τουρκικό φορτηγό σκάφος προσάραξε στην Τήλο- Άμεση η κινητοποίηση των αρχών

Τουρκικό φορτηγό σκάφος προσάραξε στην Τήλο- Άμεση η κινητοποίηση των αρχών

Τουρκικό φορτηγό σκάφος προσάραξε στην Τήλο- Άμεση η κινητοποίηση των αρχών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2142 ΦΟΡΕΣ

Τουρκικό φορτηγό σκάφος προσάραξε σήμερα τα ξημερώματα σε βραχώδη περιοχή στο νησί της Τήλου, γεγονός που έγινε αμέσως αντιληπτό από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες και κίνησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής", ο  πλοίαρχος του σκάφους μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ζητήσει συνδρομή και βοήθεια από τις ελληνικές αρχές. 

Μιλώντας πριν από λίγη ώρα στη "Ροδιακή", η δήμαρχος του νησιού κ. Μαρία Καμμά, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, επισημαίνοντας οτι πριν από λίγο, δίπλα στο φορτηγό- πλοίο που έχει προσαράξει έσπευσε ένα ακόμη τουρκικό πλοίο, πιθανόν για να συνδράμει στις προσπάθειες της αποκόλλησηςΔεν έχει γίνει γνωστό μέχρι αυτή την ώρα ποιό είναι το φορτίο που μεταφέρει το σκάφος ή αν έχει προκληθεί ρύπανση στη θάλασσια περιοχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίές της "Ροδιακής" από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, έχει ειδοποιηθεί το υπουργείο ναυτιλίας, το οποίο έδωσε εντολή στο κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, να συνδράμει με πλωτά σκάφη, στην περίπτωση που αυτό απαιτηθεί. 

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρεται:

"Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Τήλου, για ύπαρξη Φ/Γ πλοίου σημαίας Τουρκίας σε ασυνήθιστη θέση εκτός της πορείας του, δυτικά ν. Τήλου, στην θαλάσσια περιοχή Άκρα Μουρσέλα.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με ιδιωτικό πλωτό μέσο, όπου εντόπισαν το ανωτέρω πλοίο να έχει προσαράξει σε βραχώδη περιοχή ενώ κατόπιν επικοινωνίας με τον Πλοίαρχο του πλοίου ενημερώθηκαν πως δεν υπάρχει εισροή υδάτων ούτε εκροή πετρελαιοειδών.

Στη συνέχεια, στο σημείο κατέφθασαν προς συνδρομή δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ-ΑΚΤ. καθώς και τα ρυμουλκά “ΧΡΗΣΤΟΣ XXV” Ν.Π. 10998 και “ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 12730, το οποίο τοποθέτησε και πλωτό φράγμα στη περιοχή, ενώ ακολούθησε και επιθεώρηση ύφαλων από εξουσιοδοτημένο δύτη. Στο πλοίο επέβαιναν 17 άτομα ως μέλη πληρώματος, όλα καλά στην υγεία τους, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων καθώς ο Πλοίαρχος δεν είχε ενημερώσει τη Λιμενική Αρχή για τον συμβάν, ως όφειλε."

ΦΩΤΟ: Μαρία Καμμά/Δήμαρχος Τήλου

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων