Ειδικό Δικαστήριο: Ένοχοι Ν. Παππάς και Χρ. Καλογρίτσας

Ειδικό Δικαστήριο: Ένοχοι Ν. Παππάς και Χρ. Καλογρίτσας

Ειδικό Δικαστήριο: Ένοχοι Ν. Παππάς και Χρ. Καλογρίτσας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 659 ΦΟΡΕΣ

Ομόφωνα ένοχος κηρύχθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που αφορά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστές και στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα ο οποίος κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου ,αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάππα ανακοίνωσε την ετυμηγορία των 13 ανώτατων δικαστών που συγκρότησαν το Ειδικό Δικαστήριο στην οποία κατέληξαν μετά από διάσκεψη που προηγήθηκε τις επόμενες μέρες κεκλεισμένων των θυρών.

Ειδικό Δικαστήριο: Δύο χρόνια για τον Νίκο Παππά και χρηματική ποινή σε Καλογρίτσα

Με την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας των δύο ετών,τιμώρησαν ομόφωνα οι δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά. Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να επιβληθεί στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα μόνο χρηματική ποινή.

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας πρότεινε να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα απόσπασμα των πρακτικών της δίκης από την κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Ευθαλίας Διαμαντή η οποία είχε μιλήσει για χρήματα που έφευγαν από το γραφείο του εργοδότη της προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο κ. Ασπρογερακας η κατάθεση πρέπει να διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να ελεγχθεί η βασιμότητα ή μη των λεγομένων της. Σύμφωνοι με την πρόταση του εισαγγελέα εμφανίστηκαν οι συνήγοροι και των δύο κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει για το θέμα αυτό.

 

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»