Ικανοποίηση του περιφερειάρχη για την ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου

Ικανοποίηση του περιφερειάρχη  για την ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου

Ικανοποίηση του περιφερειάρχη για την ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 398 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και ειδικότερα για το ότι αναδείχτηκε η περιοχή με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, εξέφρασε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στα στοιχεία που δείχνουν ότι στην περιφέρεια Νότιου Αιγαίου το ΑΕΠ αυξήθηκε 16,7% σε σχέση με το 2020 και ότι τη δεύτερη υψηλότερη ανάπτυξη σημείωσε η νότια περιφέρεια της Ιρλανδίας (16,3%) ενώ την τρίτη μεγαλύτερη η περιφέρεια της Κροατίας Jadranska Hrvatska (16%), δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η περιφέρειά μας είναι μία καλοκουρντισμένη μηχανή που παράγει καλές ειδήσεις, τις οποίες έχουμε ανάγκη όχι μόνο εμείς ως κάτοικοι αυτής της περιοχής αλλά και η χώρα μας συνολικά».

Γιατί κάποιες από αυτές τις καλές ειδήσεις που παράγει η περιοχή ξεπερνούν όπως είπε κατά πολύ τα δικά μας μικρά σύνορα στο Νότιο Αιγαίο και σηκώνουν ψηλότερα και τη χώρα μας που και αυτή το έχει ανάγκη, ειδικά μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια.

Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης , πριν μερικούς μήνες η ΕΛΣΤΑΤ είχε παρουσιάσει και την τελευταία απογραφή της χώρας μας στην οποία και πάλι η μοναδική περιφέρεια της Ελλάδας από τις 13 που είχε αύξηση πληθυσμού ήταν το Νότιο Αιγαίο.

«Κάποιοι είπαν ότι κατά λάθος αυξήθηκε ο πληθυσμός μας. Εμείς είπαμε ότι στις δυτικές χώρες, η αύξηση του πληθυσμού είναι από τους βασικούς δείκτες ευημερίας. Η διατύπωση της ανακοίνωσης μας έδωσε μία απίστευτη χαρά. Έλεγε ότι οι περιφέρειες της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη αύξηση στο ΑΕΠ τους μετά το νότιο Αιγαίο είναι… Πρώτη περιφέρεια στην Ευρώπη το 2021 σε ανάπτυξη…

Όλα αυτά δένουν, είναι σε μία απόλυτη συνάφεια μεταξύ τους, γιατί η ζωή διαμορφώνεται από αποφάσεις και πολιτικές που έρχονται και παρεμβαίνουν καθοριστικά στην ποιότητα της ζωής, στις ευκαιρίες» είπε για τις επιδόσεις της περιφέρειας ο κ. Χατζημάρκος και κατέληξε:

«Δουλειά των πολιτικών και της πολιτικής να είναι να χτίζουν ευκαιρίες. Αυτό κάνουμε συνέχεια στο Νότιο Αιγαίο με πολύ σκληρή δουλειά. Προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι νησιώτες και να κάνουν ακόμα πιο ελκυστικά αυτά τα υπέροχα νησιά όχι μόνο για διακοπές, αλλά και γι΄αυτόν που θέλει να ζήσει και να δημιουργήσει».

Διαβάστε ακόμη

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα