Εκκίνηση σήμερα στο «Filerimos Mountain Run»

Εκκίνηση σήμερα στο «Filerimos Mountain Run»

Εκκίνηση σήμερα στο «Filerimos Mountain Run»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 830 ΦΟΡΕΣ

Μια σημαντική δρομική διοργάνωση θα διεξαχθεί σήμερα 11.30 στην περιοχή του Φιλέρημου από τη Δάφνη Ρόδου, τον Ανταίο και το Vargas Sport, έχοντας την υποστήριξη της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου. Πρόκειται για τον "Δάφνινο Αγώνα-Vargas-Antaios Filerimos Mountain Run" κι έχουν δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτόν δρομείς κάθε ηλικίας.

Μέχρι και χθες μάλιστα, είχαν δηλώσει την παρουσία τους 110 αθλητές-αθλήτριες-δρομείς στα 8.222μ., και 50 παιδιά στα 1.000μ. Η γραμματεία θα δεχτεί ελάχιστες ακόμα εγγραφές σήμερα, από τις 10:30 μέχρι και τις 11:20 για τα 8.222μ. και από τις 12:00 μέχρι 12:45 για τα 1.000μ., για όλους όσοι δεν θέλουν, έστω και την τελευταία στιγμή, να χάσουν την ευκαιρία.

Οι συμμετέχοντες αθλητές και δρομείς θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην αίθουσα κλήσης, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους, προσκομίζοντας απαραίτητα το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το αθλητικό δελτίο και κάρτα υγείας του αθλητή θεωρημένη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ή την υπεύθυνη δήλωση υγείας.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η εκκίνηση θα δοθεί στον δρόμο μπροστά στον υπαίθριο σταθμό της πυροσβεστικής που βρίσκεται πριν τον δρόμο προς τη Φιλέρημο και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

Είναι χωμάτινη κυκλική διαδρομή μήκους 8222 μέτρων, με συνολική θετική υψομετρική διαφορά να φτάνει τα 410 μέτρα, και ψηλότερο σημείο τα 115 μέτρα.

Ο αγώνας ξεκινάει στα πρώτα μέτρα ανηφορικά με μεγάλη κλήση, αλλά όμως με μικρό μήκος όπου μετά γίνεται ποιο ομαλή η διαδρομή.

Στην συνέχεια, ακολουθεί η πρώτη μεγάλη ανηφόρα πριν από το 2ο χιλιόμετρο, συνεχίζοντας σε ακόμα μία απότομη ανηφόρα που φτάνει τα 112 μέτρα. Αυτό ήταν και το δυσκολότερο σημείο. (Το περπάτημα είναι αναγκαίο).

Έπειτα, στη συνέχεια ακολουθούν δύο κατηφόρες με ενδιάμεσα ένα κομμάτι χωρίς υψομετρική διαφορά. Ακολουθώντας τον γύρο της Φιλερήμου, υπάρχει η πρώτη διασταύρωση πριν από το 4ο χιλιόμετρο και η πορεία είναι στροφή αριστερά.

Μετά την στροφή, ακολουθεί η δεύτερη μεγάλη ανηφόρα της διαδρομής για να δοκιμάσει τις δυνάμεις και αντοχές των δρομέων. Αυτή φτάνει τα 115 μέτρα.

Στη συνέχεια, η διαδρομή είναι κατηφορική και πάντα ακολουθεί την αριστερή μεριά του χωματόδρομου σε όλες τις διασταυρώσεις. Πριν το τελευταίο χιλιόμετρο υπάρχουν μερικές ανηφορο-κατηφόρες μεσαίας δυσκολίας, με τα τελευταία 100 μέτρα οι δρομείς να εισέρχονται στην κατηφόρα του Φιλερήμου για τον τερματισμό.

Το υψόμετρο που θα δοθεί η εκκίνηση, είναι στα 40 μέτρα περίπου. Αργότερα, ανεβαίνει στα 112 μέτρα μέχρι το 2.4ο χλμ.

Στην συνέχεια μέχρι το 3.5ο χλμ. πέφτει στα 62μ. και ανεβαίνει ξανά μέχρι το 4.7ο χλμ στα 115μ. Από εκεί και πέρα μέχρι 7.0 περίπου χλμ είναι κατηφορική η διαδρομή και φτάνει στα 40μ. Στα τελευταία 1.222μ ανεβοκατεβαίνει ομαλά μέχρι την άσφαλτο και τον τερματισμό.

Η διαδρομή που περιγράψαμε είναι κυκλική κλειστή 8.222μ., με ελάχιστο ύψος τα 35μ., μέσο ύψος τα 69 μέτρα και μέγιστο ύψος τα 115 μέτρα. Η μέγιστη κλίση είναι στο +28.1%, -22.8% και μέση κλίση +6.7%, -6.1% Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη.

Τα 1.000 μέτρα παιδικού αγώνα θα έχουν το ίδιο σημείο εκκίνησης και τερματισμού.

Τα παιδιά μόνα τους ή και με τους συνοδούς τους μπορούν να τρέξουν ή να περπατήσουν μέχρι τα 500 μέτρα που θα είναι η αναστροφή και θα επιστρέψουν στον τερματισμό.

 

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”