Τον Ν. Σαντορινιό πρόκειται να τιμήσει ο δήμος Ρόδου

Τον Ν. Σαντορινιό πρόκειται να τιμήσει ο δήμος Ρόδου

Τον Ν. Σαντορινιό πρόκειται να τιμήσει ο δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1244 ΦΟΡΕΣ

Καταρχήν πολιτική απόφαση να δοθεί το όνομα του προσφάτως εκλιπόντα Δωδεκανήσιου βουλευτή και αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού, σε μία δημοτική οδό αλλά και σε αίθουσα της Ροδιακής Έπαυλης, πήρε προχθές το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης διαβάστηκε από τον προεδρεύοντα του δ.σ. κ. Γιάννη Κορωναίο, το σχετικό αίτημα που κατέθεσε η παράταξη «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» του κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, μίλησε για έναν επιφανή Ροδίτη ο οποίος προσέφερε στον τόπο και μας εκπροσώπησε για πέντε χρόνια στη Βουλή και είπε: «Βεβαίως δεν έχουμε αντίρρηση».

Ο εισηγητής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Σάββας Διακοσταματίου, ανέφερε ότι στο αίτημα που έχουν καταθέσει επισυνάπτεται το βιογραφικό του εκλιπόντος καθώς και η τεκμηρίωση της πρότασής τους προς την Επιτροπή Ονοματοθεσιών του δήμου και έκανε λόγο για μία «οφειλόμενη τιμή».

Και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Τάσος Σπανός, είπε, στη συνέχεια, ότι συμφωνούν, θύμισε όμως ότι εκκρεμούν οι ονοματοθεσίες για τον Αριστοτέλη Παυλίδη και τον Δημήτρη Κρεμαστινό.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Δημήτρης Κρητικός, επισήμανε ότι θα πρέπει να λάβουν απόφαση να τιμήσουν με αυτό τον τροπο όλους τους αποβιώσαντες Δωδεκανήσιους πολιτικούς.

Στο σημείο αυτό, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής γι’ αυτό, λέγοντας «είμαι θετικός».

Τον λόγο πήρε και ο αντιδήμαρχος Τύπου και Επικοινωνίας, κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο οποίος είναι συγγενής του Νεκτάριου Σαντορινιού και εμφανώς συγκινημένος είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο εκλιπών δεν διακρίθηκε μόνο για το πόσο εργατικός ήταν και ότι η κηδεία του ήταν μία πάνδημη εκδήλωση τιμής σε έναν άνθρωπο που «σε όλη του τη ζωή τον χαρακτήρισε το ήθος, η συνέπεια και το μέτρο».

Έκανε λόγο, ακόμη, για απαίτηση του συνόλου της ροδιακής κοινωνίας» και ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την όλη στάση του.

Τελικά, το Σώμα πήρε την απόφαση να υποβληθεί το αίτημα προς την επιτροπή ονοματοθεσιών που είναι και η αρμόδια για να εξετάσει και να υλοποιήσει την απόφαση.

Σημειώνεται ότι, στην έναρξη της συνεδρίασης, το δημοτικό συμβούλιο κράτησε ενός λεπτού σιγή για τους εκλιπόντες Δωδεκανήσιους πολιτικούς που «έφυγαν» το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»