Λ. Παπακαλοδούκας: Είχαμε υποχρέωση να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους της Τουρκίας

Λ. Παπακαλοδούκας: Είχαμε υποχρέωση  να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους της Τουρκίας

Λ. Παπακαλοδούκας: Είχαμε υποχρέωση να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους της Τουρκίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 503 ΦΟΡΕΣ

Στην προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Ντάτσα την οποία ο ίδιος συνόδευσε, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και δείγμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στη γειτονική χώρα αναφέρθηκε μιλώντας στον “Sky Rodos” ο δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος της Σύμης, οι κάτοικοι ακόμη και τα παιδιά, φρόντισαν και συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και τρόφιμα, για τους πληγέντες από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

«Όλοι συνέβαλαν για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από το σεισμό στην Τουρκία. Μετά από συνεννόηση που είχα με τις αρχές στη γειτονική χώρα, τρία σκάφη ήρθαν από εκεί, φορτώσαμε ό,τι είχαμε συγκεντρώσει και τα μεταφέραμε στην Ντάτσα.

Συνόδευσα τη βοήθεια γιατί ήθελα να δώσω τα συλλυπητήρια μου για το κακό που τους βρήκε», δήλωσε. Σε ερώτηση για τους λόγους που τον ώθησαν να συνοδεύσει την αποστολή στην πόλη Ντάτσα ο δήμαρχος Σύμης είπε: «Ταξίδεψα στην Ντάτσα σε ένδειξη συμπαράστασης

. Με την παρουσία μου θέλησα να δείξω πως οι λαοί είναι κοντά και υπάρχει βοήθεια όταν προκύπτει ανάγκη. Στα νησιά έχουμε καλή συνεργασία με τους ανθρώπους που ζουν στα παράλια της Τουρκίας και τους αυτοδιοικητικούς. Δεν έχουμε να μοιράσουμε κάτι. Ο κόσμος εκεί δεν αμφιβάλει για την ελληνικότητα των νησιών μας .

Η Σύμη δέχεται τα περισσότερα σκάφη από εκεί. Είχαμε υποχρέωση να τους επισκεφθούμε», δήλωσε. Ο δήμαρχος θύμισε επίσης πως όταν η Σύμη το 2017, είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία , οι δήμαρχοι από τα παράλια της Τουρκίας είχαν στείλει με πλοίο μηχανήματα εργαλεία μέχρι και κομπρεσέρ για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση. «Τώρα που πήγαμε, μας υποδέχθηκαν θερμά .Μας αγκάλιαζαν, μας κερνούσαν όταν φθάσαμε. Θα στείλουμε και άλλη βοήθεια υλικό και τσάντες για τα παιδιά που θα πάνε στο σχολείο», είπε..

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch