Αντ. Καμπουράκης: «Σπίτι του πνεύματος» και όχι μουσείο το Εθνικό Θέατρο

Αντ. Καμπουράκης: «Σπίτι του πνεύματος» και όχι μουσείο το Εθνικό Θέατρο

Αντ. Καμπουράκης: «Σπίτι του πνεύματος» και όχι μουσείο το Εθνικό Θέατρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1060 ΦΟΡΕΣ

Για το όνειρό του το Εθνικό Θέατρο Ρόδου να λειτουργήσει ως ένα «σπίτι του πνεύματος» και όχι ως ένα μουσείο, μίλησε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ τόνισε προς όλους ότι τώρα είναι η στιγμή να ενωθούν στον κοινό αγώνα για το καλό του τόπου.

Συγκεκριμένα, στο στάδιο της ενημέρωσης, ο κ. Καμπουράκης, καταρχάς, αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα των τελευταίων ημερών (σ.σ. όπως η παρουσία εδώ της αντιπροέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το Rhodes Co-lab κτλ.).

«Το Εθνικό Θέατρο πρέπει να ολοκληρωθεί, πρέπει να είναι το σπίτι και η έδρα των ανθρώπων του πνεύματος, αλλά δεν πρέπει να γίνει ένα μουσείο», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του που προχωράει το Εθνικό, ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να δικαιολογήσει το κακό που κάνουν κάποιοι όταν σε ένα πρωτοκολλημένο έγγραφο προκαλούν αμφιβολία στους ενδιαφερόμενους που θα έρθουν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό που θα είναι με όλες τις προδιαγραφές που θέτει το υπουργείο.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι όταν, επί δικής του δημοτικής αρχής, κοπεί η κορδέλα του Εθνικού και παραδοθεί στον ροδιακό λαό, δεν θέλει να γίνει καμία μνεία στη δική του συνεισφορά αλλά σε όλων των υπολοίπων.

Είπε, ακόμη, ότι όταν ολοκληρωθεί θα πρέπει να δοθεί σε χρήση προς τους ανθρώπους του πνεύματος της Ρόδου «και όχι ένα κρύο πράγμα που λέγεται μουσείο».

«Δεν πιστεύω ότι το Εθνικό Θέατρο θα πρέπει να είναι ένα απόμακρο, επιβλητικό, κτήριο το οποίο όταν μπαίνεις μέσα θα πρέπει να νιώθεις την κρυάδα για ένα πράγμα που δεν μπορείς να αγγίξεις», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος αλλά, αντίθετα, να πλημμυρίζει από φωνές ανθρώπων που θέλουν να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους.

Ο κ. Στ. Δράκος
Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, κ. Στέφανος Δράκος, ενημέρωσε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη αφού, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση, κάτι που είναι μία τυπική διαδικασία.

Επίσης, έκανε γνωστό, ότι έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση των δημοτικών Λουτρών (Yeni Hamam), ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ και βρισκόμαστε στην τελική φάση για να εκταμιευθεί το ποσό και να έρθει στον δήμο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες της δημοπράτησης του έργου.

Για το επίδομα ανεργίας
Τέλος, στην προχθεσινή συνεδρίαση, κατατέθηκε αίτημα από την παράταξη «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» για να εκδώσει το δ.σ. ψήφισμα στήριξης στο αίτημα των εργαζομένων στον τουρισμό για επέκταση του επιδόματος ανεργίας.

Τοποθετούμενος ο δήμαρχος, είπε ότι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους αυτούς που με ένα μικρό βοήθημα καλούνται να βγάλουν του χειμώνα, ρώτησε ωστόσο αν έχει κατατεθεί τέτοιο αίτημα προς ψήφιση από το δ.σ. και διαβεβαίωσε ότι, όποτε τους ζητηθεί, θα το ψηφίσουν έστω και με τη διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας