Εγκρίθηκε από την Αρχαιολογία η μελέτη για τα νέα έργα ύδρευσης

Εγκρίθηκε από την Αρχαιολογία η μελέτη για τα νέα έργα ύδρευσης

Εγκρίθηκε από την Αρχαιολογία η μελέτη για τα νέα έργα ύδρευσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 577 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων η μελέτη για τα έργα ύδρευσης Ρόδου από το φράγμα του Γαδουρά (β’ φάση)-Κατασκευή Νότιου Υδραγωγείου, Υδραγωγείου Αφάντου και Υδραγωγείου Αρχαγγέλου.

Στη σχετική απόφαση που εκδόθηκε χθες αναφέρονται τα εξής:
«Αποφασίζουμε
την έγκριση της μελέτης «Έργα ύδρευσης Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά (Β’ Φάση) – Κατασκευή Νότιου Υδραγωγείου, Υδραγωγείου Αφάντου και Υδραγωγίου Αρχαγγέλου», με τους εξής όρους:

1. Έως την ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών (σύνταξη Μνημονίου Συνεργασίας και έκδοση αυτεπιστασίας) και την πρόσληψη του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού για την εκτέλεση του προβλεπόμενου στο Τεχνικό Δελτίο του έργου αρχαιολογικού υποέργου, εργασίες εκσκαφών θα διενεργηθούν μόνον σε περιοχές όπου έχουν προηγηθεί στο παρελθόν εκσκαφές, με την παρακολούθηση του προσωπικού της ΕΦΑ Δωδεκανήσου.

2. Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαίων, οι εργασίες θα διακοπούν άμεσα μέχρι την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ η εργολήπτρια εταιρεία θα λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των διερχομένων.

3. Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαίων και εάν κριθεί απαραίτητο για την προστασία τους, η θέση των προβλεπόμενων φρεατίων θα μετατοπιστεί και, όπου είναι δυνατόν, η πορεία των αγωγών θα παρεκκλίνει.

4. Θα γίνει προσπάθεια οι αγωγοί να ακολουθήσουν πορεία παράλληλη με αυτή των ιταλικών λιθόστρωτων δρόμων, προκειμένου να διατηρηθούν ορατοί.

5. Όσον αφορά στο τμήμα του έργου στο ΒΑ και ΒΔ τμήμα του νησιού, που συμπεριλαμβάνεται στη γενική οριζοντιογραφία του έργου, αλλά όχι στο ΤΔΕ, θα υποβληθεί νέο αίτημα, όταν θα είναι έτοιμες οι επιμέρους μελέτες των έργων.

6. Η διέλευση του νέου αγωγού προς την υφιστάμενη δεξαμενή της Λίνδου θα ακολουθήσει την πορεία του υφιστάμενου χωματόδρομου, προκειμένου να αποφευχθούν εκβραχισμοί πολύ κοντά σε αρχαία οικοδομικά λείψανα.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται από πλευράς αρχαιολογικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη της εφαρμογής των ισχυουσών γενικών και ειδικών πολεοδομικών διατάξεων και δεν αντικαθιστά οποιαδήποτε άλλη άδεια απαιτείται από το νόμο από οποιαδήποτε αρχή ή υπηρεσία. Οποιαδήποτε παράβαση των ανωτέρω όρων αίρει αυτομάτως τη χορηγηθείσα έγκριση.

Η προϊσταμένη της Εφορείας
Μαρία Μιχαηλίδου».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη