Δ. Τσιλιγκίρης: Ο χρόνος εκκίνησης της νέας τουριστικής σεζόν άρχισε να μετράει ήδη

Δ. Τσιλιγκίρης: Ο χρόνος εκκίνησης της νέας τουριστικής σεζόν άρχισε να μετράει ήδη

Δ. Τσιλιγκίρης: Ο χρόνος εκκίνησης της νέας τουριστικής σεζόν άρχισε να μετράει ήδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 695 ΦΟΡΕΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι ετοιμασίες για την προβολή της Ρόδου, στην τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

Η συγκεκριμένη έκθεση, αποτελεί βαρόμετρο για τον τουρισμό του νησιού μας. Θα παραστεί εκεί πολυμελής αντιπροσωπεία επιχειρηματιών του τουρισμού, ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων επικεφαλής της οποίας θα είναι ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης.

Στις ετοιμασίες που γίνονται για τη συμμετοχή στην έκθεση αλλά και στο άνοιγμα της φετινής τουριστικής σεζόν στις 11 Μαρτίου αναφέρθηκε μιλώντας στον “Sky Rodos” χθες ο διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης.

«Η τουριστική έκθεση στο Βερολίνο είναι η κορυφή όλων των διοργανώσεων προβολής. Κάθε χρόνο εκεί συγκεντρώνονται οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό και σχηματίζουν εικόνα για την έκβαση της σεζόν. Εκεί θα επιβεβαιωθούν τα καλά μηνύματα. Θα είναι εκεί πολλοί ξενοδόχοι τουριστικοί πράκτορες.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης. Το πρόγραμμά του εκεί είναι ήδη βεβαρυμένο καθώς έχει προγραμματίσει πολλές συναντήσεις και όχι μόνο», δήλωσε.

Αναφορά έκανε ο κ. Τσιλιγκίρης και στην έναρξη της τουριστικής σεζόν φέτος, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα ήδη.

Ωστόσο τα πρώτα «χελιδόνια» ήρθαν καθώς, όπως είπε ο κ. Τσιλιγκίρης, έχουμε ποδηλάτες από διάφορες χώρες του κόσμου. Ήρθαν για να κάνουν την προετοιμασία τους στο νησί.

Τόνισε πως όλοι πρέπει να κάνουν εγκαίρως τις ετοιμασίες τους καθώς στο τέλος Μαρτίου θα βρίσκονται στη Ρόδο πολλοί επισκέπτες.

«Αν λάβουμε υπόψη τον αθλητικό τουρισμό, η σεζόν ανοίγει ήδη, με ποδηλάτες που φθάνουν σήμερα αύριο και μεθαύριο. Θα τους δούμε άμεσα την πόλη.

Στις 10 Μαρτίου έχουμε τις αφίξεις των επισκεπτών από την Ινδία και στις 11 Μαρτίου από την Αγγλία με πτήσεις της Easy Jet. Έχουμε κάνει ενέργειες για να υπάρχουν πολλά στη διάθεση των επισκεπτών» δήλωσε ο κ. Τσιλιγκίρης.

Ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ ευχαρίστησε τον επιχειρηματία κ. Γιαννίκο, που θα διαθέσει από νωρίς, δηλαδή από τον Μάρτιο, σκάφος για περιηγήσεις αλλά και το διώροφο λεωφορείο που διαθέτει για τους τουρίστες.

«Θα υπάρχουν αρκετά καταστήματα που θα είναι ανοικτά στο κέντρο, στη Μεσαιωνική Πόλη και αλλού. Καταγράφουμε τις διαθέσιμες υπηρεσίες και επιχειρήσεις για να ενημερώσουμε τους τουρίστες που θα είναι εδώ στις 10 και 11 Μαρτίου ώστε να ξέρουν πού θα πάνε και τι θα κάνουν», σημείωσε ο κ. Τσιλιγκίρης.

Στα σκαριά film office για κινηματογραφικές παραγωγές
Ο κ.Τσιλιγκίρης μίλησε για την προβολή της Ρόδου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Γερμανία. Στόχος τώρα όπως είπε, είναι να δημιουργηθεί ένα film office, δηλαδή ένα γραφείο που θα βοηθάει και θα στηρίζει τις κινηματογραφικές παραγωγές.

Ο διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του νησιού σε τουριστικές εκθέσεις στη Δανία και στο Βελιγράδι.

Στην έκθεση της Δανίας, τη Ρόδο εκπροσώπησε η Ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων κ. Γιολάντα Κάππα.

«Είχαμε μεγάλη επισκεψιμότητα στο χώρο μας εκεί. Η τουριστική αγορά της Δανίας έχει παρουσιάσει άνοδο. Καλή εικόνα σχηματίσαμε και από τη συμμετοχή στην τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου», δήλωσε.

Μάλιστα, η Ρόδος στο διάστημα από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου, θα μετάσχει σε έκθεση για τον γαμήλιο τουρισμό στην Αγγλία.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού