Χατζηδάκης και Κατσίβελης άφησαν… ανοικτούς λογαριασμούς με την Εθνική

Χατζηδάκης και Κατσίβελης άφησαν… ανοικτούς λογαριασμούς με την Εθνική

Χατζηδάκης και Κατσίβελης άφησαν… ανοικτούς λογαριασμούς με την Εθνική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 255 ΦΟΡΕΣ

Η Εθνική Ανδρών στο μπάσκετ έκλεισε το τελευταίο «παράθυρο» της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με μία νίκη επί της Σερβίας σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και σε ένα γεμάτο γήπεδο στα Άνω Λιόσια και μια ήττα στη Ρίγα από τη Λετονία, με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη εξασφαλίσει από τον Νοέμβριο την πρόκριση στην τελική φάση.

Συνολικά πέντε παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους στα γαλανόλευκα. Ο Μάνος Χατζηδάκης από τον Κολοσσό και ο Τζορτζ Πάπας κατέγραψαν την πρώτη τους συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών στον αγώνα με τη Σερβία.

Ο Γιώργος Τανούλης και ο Λευτέρης Μαντζούκας αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με την Εθνική Ανδρών στον αγώνα με τη Λετονία. Οι δυο τους, όπως και ο Πάπας σημείωσαν και τους πρώτους πόντους τους με την Εθνική Ανδρών, στη Ρίγα.

Ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Βασίλης Τολιόπουλος στον αγώνα με τη Σερβία και στη δεύτερη συμμετοχή τους με την Εθνική Ανδρών έστειλαν την μπάλα μέσα από το διχτάκι για πρώτη φορά, σημειώνοντας από τρεις πόντους. Ο δεύτερος σημείωσε οχτώ πόντους στον αγώνα με τη Λετονία.

Ο Δημήτρης Μωραΐτης και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος συνέτριψαν τα προηγούμενα ατομικά τους ρεκόρ πόντων στον αγώνα των Άνω Λιοσίων.

Ο πρώτος σημείωσε 23 πόντους και ο δεύτερος 28. Το δικό τους ρεκόρ βελτίωσαν οι Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Χουγκάζ με 10 και 8 αντίστοιχα.

Παρών στον αγώνα της Ρίγα ήταν και ο Δημήτρης Κατσίβελης που φέτος έχει εξαιρετικές παρουσίες με τον Κολοσσό και δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλο. Ήρθαμε να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Χάσαμε πολλές μάχες στα ριμπάουντ, ενώ χάσαμε και κάποια ελεύθερα σουτ, όμως είμαστε χαρούμενοι που το ταξίδι των προκριματικών τελειώνει με το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό είναι που μετρά και είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας».

Η «εικόνα» του αγώνα στη Ρίγα:
Διαιτητές: Ζουράποβιτς, Λαντζαρίνι, Μεστρ
Δεκάλεπτα: 18-8, 33-32, 52-41, 67-57

Ελλάδα (Μανωλόπουλος): Χατζηδάκης 9, Καλαϊτζάκης Π. 3 (1), Κατσίβελης 7 (1), Μωραΐτης 6, Πάπας 3 (1), Χουγκάζ 2, Φλιώνης 3 (1), Γόντικας 4, Μαντζούκας 2, Μουράτος 3, Τανούλης 7 (1), Τολιόπουλος 8 (2).

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων