ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Προωθούνται αι εργασία δια το εργοστάσιον γάλακτος

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Προωθούνται αι εργασία δια το εργοστάσιον γάλακτος

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Προωθούνται αι εργασία δια το εργοστάσιον γάλακτος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 152 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατο 2 Μαρτίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3571

ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΙ
ΔΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ήρχισαν από χθες αι εργασίαι διά την επιλογήν του χώρου εν Ρόδω όπου θα ανεγερθή το εργοστάσιον Γάλακτος διά την αξιοποίησιν της παραγωγής παραλλήλως προς την εκτελουμένην προεργασίαν διά την ενημέρωσιν των παραγωγών παρά συνεργείων της Γεωργοενώσεως επί των πλεονεκτημάτων που θα προκύψουν εκ της λειτουργίας του εργοστασίου.


Το εν λόγω εργοστάσιον θα λειτουργήση κατά τας προβλέψεις εντός του 1963 υπό μορφήν Κοινοπραξίας της Γεωργοενώσεως και της Αγροτικής Τραπέζης. Εν τω μεταξύ η Αγροτική Τράπεζα εις τα πλαίσια της προσπαθείας της διά την οργάνωσιν εργοστασίων Γάλακτος ανά την χώραν προεκήρυξε διαγωνισμόν διά την προμήθειαν ειδικών αυτοκινήτων τα οποία θα διατεθούν εις τας εργοστάσια διά την εξυπηρέτησιν των παραγωγών.

Τα εν λόγω αυτοκίνητα θα περιέρχωνται την ύπαιθρον διά την παραλαβήν του Γάλακτος και την απαλλαγήν των παραγωγών από τας δαπάνας μεταφοράς.

6.000 ξένοι τουρίσται θα έλθουν τον Μάρτιον
Άνω των 25 κατάπλων τουριστικών πλοίων θα πραγματοποιηθούν εις την Ρόδον κατά την διάρκειαν του αρξαμένου μηνός, πρώτου μεταξύ των μηνών της τουριστικής περιόδου της Ρόδου. Μέχρι τούδε έχουν αναγγελθή οι κατάπλοι διαφόρων σκαφών, των οποίων θα επιβαίνουν πέραν των 6.000 ξένων τουριστών. Εξ άλλου κατά την διάρκειαν του Μαρτίου θα αρχίσουν και αι αφίξεις ομίλων ξένων επισκεπτών διά πολυήμερον παραμονήν εις τα ξενοδοχεία της πόλεως.


ΕΟΡΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΠΟΛΙΝ ΚΟΝΣ
Παρίσταται ο Δήμαρχος
Σήμερον ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης θα παραστή εις την τελετήν επ’ ευκαιρία της επετείου της εκδόσεως του αναμνηστικού γραμματοσήμου της Κονς και εις τα εγκαίνια της Φιλοτελικής εκθέσεως εις την αίθουσαν Νέων της Κονς. Επίσης αύριον θα παραστή εις την βράβευσιν εν Κονς της καλυτέρας συλλογής και εις δεξίωσιν εις το ξενοδοχείον «Κύκνος».


Το πρώτον γραμματόσημον της Κονς, όπου ευρίσκεται ο Δήμαρχος παρουσιάζει απόσπασμα βιτρώ του 16ου αιώνα εκ της Εκκλησίας της Αγίας Πίστεως.


Αι εορταί οργανώθησαν υπό της Λέσχης «Γαλλία Υφήλιος» και υπό την αιγίδα του Δήμου Κονς και των αδελφών πόλεων Ρόδου και Όλεντορφ Γερμανίας.


Αι εορταί γίνονται υπό την προεδρείαν του κ. Γαμπώ δημάρχου Κονς και την επίτιμον προεδρεία των κ.κ. Μάρετ Υπουργού Ταχυδρομείων Ντ. Μπρόιγκ Υπουργού Αγερινών Υποθέσεων κλπ.

ΔΙΕΣΩΘΗ ΜΟΤΟΡΣΙΠ ΕΚΠΕΜΨΑΝ
ΤΟ S.O.S ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΝ
Κατά τηλεγράφημα εξ Αστυπαλαίας το μότορσιπ «Νικόλαος Λ» το οποίον παρέμεινεν ακυβέρνητον 10 μίλια βορείως της άκρας Φλούδα της Αστυπαλαίας κατώρθωσε να εισέλθη προχθές την νύκτα εις τον όρμον Μαλτεζάνα της νήσου όπου και ηγκυροβόλησεν. Το εν λόγω μότορσιπ προχθές την πρωίαν εξέπεμψεν σήμα κινδύνουν αμέσως δε το Υπουργείον Εμπορικής Ναυτιλίας διέταξε το εις Κω ευρισκόμενον ναυαγοσωστικόν «Μάνος» και εν πολεμικόν του ΓΕΝ το οποίον ήτο ηγκυροβολημένον εις Κάλυμνον όπως σπεύσουν εις βοήθειαν του κινδυνεύοντος μότορσιπ.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!