Σε μηνύσεις κατά μαθητών θα προχωρήσει η ΔΕΣ «ΡΟΔΑ»

Σε μηνύσεις κατά μαθητών θα προχωρήσει η ΔΕΣ «ΡΟΔΑ»

Σε μηνύσεις κατά μαθητών θα προχωρήσει η ΔΕΣ «ΡΟΔΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6022 ΦΟΡΕΣ

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε ονομαστικές μηνύσεις κατά μαθητών, είναι η Διοίκηση της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ», μετά το τελευταίο επεισόδιο που προκλήθηκε σε μαθητικό δρομολόγιο, προκειμένου να προλάβει ακόμα χειρότερες καταστάσεις, να προστατεύσει το προσωπικό της αλλά και να μη βρεθεί υπόλογη στο μέλλον.

Το παραπάνω διεμήνυσε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών, κ. Δημήτρης Παρασκευάς σε εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, παρουσία και του Συνδικάτου του συλλόγου των εργαζομένων στη «ΡΟΔΑ», κ. Μανώλη Κοντουδάκη καθώς και του διευθυντή της, κ. Λευτέρη Καρανικόλα, κατά τη συνάντηση που είχε χθες μαζί τους στο γραφείο του, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία διήρκεσε αρκετή ώρα, δήλωσε ο πρόεδρος:

«Συνεννοηθήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες) με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου για το περιστατικό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στα λεωφορεία της επιχείρησης και όχι μόνο-έχει συμβεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν.

Μιλήσαμε για όλα τα θέματα, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί μαζί μας, σε πολλά θέματα είναι ανοιχτοί για να μιλήσουμε.

Απ’ ό,τι μου είπαν, έκαναν και μία συνάντηση με γονείς στο σχολείο. Τους δώσαμε να καταλάβουν ότι, πλέον, τα πράγματα έχουν φθάσει στο απροχώρητο», είπε και συνέχισε:

«Από εκεί και πέρα, τους ενημέρωσα ότι η ευθύνη, πλέον, έχει πέσει εξ ολοκλήρου πάνω μας. Απ’ ό,τι βλέπουμε, όλοι προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους και ρίχνουν την ευθύνη πάνω στην επιχείρηση.

Χθες, πήρα και μία διαμαρτυρία από το Συνδικάτο εργαζομένων της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» προς τη Διοίκηση, για τα περιστατικά που συνέβησαν στα λεωφορεία, άρα, όπως καταλαβαίνετε, και το σωματείο πλέον τις ευθύνες τις ρίχνει πάνω στη διοίκηση, ότι έχει ενημερωθεί, για να κάνουμε τις δικές μας ενέργειες. Εξήγησα και στους γονείς ότι οι δικές μας ενέργειες είναι συγκεκριμένες».

Όπως είπε ο κ. Παρασκευάς, θα προσπαθήσει να κλείσει ένα ραντεβού με τον κ. Εισαγγελέα μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ ήδη έχουν πάρει την απόφαση να προβούν σε μηνύσεις εναντίον των μαθητών που προκάλεσαν ζημιές στα λεωφορεία και παρακώλυση συγκοινωνιακού έργου.

Ο σύλλογος του ζήτησε να το καθυστερήσει, ωστόσο ο πρόεδρος τους εξήγησε ότι πλέον οι ευθύνες βαρύνουν τη Διοίκηση της «ΡΟΔΑ» και δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη εξ ολοκλήρου πάνω του και να συνεχίσουν τα δρομολόγια ως έχουν.

«Αν ο Εισαγγελέας, με την επίσκεψη που θα κάνω μου πει ότι, χωρίς να καταθέσω μήνυση, έχω απαλλαγή των ευθυνών μου, είμαι διατεθειμένος να μην προχωρήσω σε μήνυση, σ’ αυτή τη φάση.

Όλα θα κριθούν από την απάντηση του Εισαγγελέα», ξεκαθάρισε ο ίδιος και ανέφερε ότι, ήδη, έχει δώσει εντολή στον νομικό σύμβουλο της «ΡΟΔΑ» να κλείσει το ραντεβού με τον κ. Εισαγγελέα και σήμερα αναμένεται να έχουν νεώτερα.

Σημείωσε, όμως, ότι, από αυτά που του μεταφέρουν και οι οδηγοί των λεωφορείων, μετά τα τεκταινόμενα και την αντίδραση της «ΡΟΔΑ», τις τελευταίες δύο ημέρες η συμπεριφορά των μαθητών είναι, σε γενικές γραμμές, πολύ καλύτερη απ’ ό,τι ήταν πριν.

Και είπε, στη συνέχεια:

«Άρα, είδαμε ότι αυτό το μέτρο, προς το παρόν, έχει λειτουργήσει και μακάρι να ευαισθητοποιηθούν και άλλα σχολεία, όπως ευαισθητοποιήθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου, να έρθουν αντιπροσωπείες των γονέων και κηδεμόνων εδώ, ακόμα και καθηγητές-εγώ δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω και με τους διευθυντές των σχολείων-και να βρούμε μία λύση όλοι μαζί.

Δεν είναι δικό μας πλέον μόνο το πρόβλημα. Είναι πρόβλημα όλων και ξεκινάει πιστεύω από τις οικογένειες των παιδιών γιατί είχαμε και περιστατικά όπου και οι γονείς ήταν μπροστά και έδιναν συγχαρητήρια στα παιδιά για τις ενέργειές τους», είπε και ανέφερε ότι έγινε καταγγελία από τον κ. Κοντουδάκη στο ΑΤ Ιαλυσού.

«Αυτές οι συμπεριφορές αποθρασύνουν περισσότερο τα παιδιά», σημείωσε ακόμη.
Ο κ. Παρασκευάς, εξήγησε ότι υποχρεούνται να κάνουν μηνύσεις γιατί είναι φθορά δημόσιας περιουσίας και παρακώλυση συγκοινωνιακού έργου.

Περιγράφοντας τις ζημιές στα λεωφορεία, μάλιστα, ανέφερε ότι έχουν σπάσει τζάμια, έχουν σχίσει καθίσματα, τα σφυράκια που σπάνε τα τζάμια σε περίπτωση κινδύνου έχουν…εξαφανιστεί από τα λεωφορεία, έχουν σπάσει παμπρίζ κτλ.

Το πιο ανησυχητικό, όμως, που καταγγέλλει ο πρόεδρος είναι ότι μαθητές πήγαν να ανοίξουν πόρτα του λεωφορείου όταν αυτό βρισκόταν εν κινήσει για…να πετάξουν συμμαθητή τους έξω (!) στο δρόμο για να γελάσουν.

Όπως εξήγησε μάλιστα, οι πόρτες των λεωφορείων λειτουργούν με αέρα. Σε περίπτωση ατυχήματος, επειδή κόβεται ο αέρας, έχει ένα κουτί, μία ασφάλεια, στο επάνω μέρος, σφραγισμένη, για να τη σπάσουν σε περίπτωση ατυχήματος ώστε να ανοίξει η πόρτα χειροκίνητα πατώντας το κουμπί και να μην εγκλωβιστούν μέσα.

Όπως καταγγέλλει, λοιπόν, ο πρόεδρος, έσπασαν τη μολυβοσφραγίδα και προσπάθησαν να ανοίξουν το κουτί για να ανοίξουν την πόρτα ενώ το λεωφορείο κινούνταν!

Και είπε: «Και σας ρωτάω εγώ: πείτε ότι το πετύχαιναν, αν δεν έπεφτε στην αντίληψη του οδηγού και άνοιγε η πόρτα και σκοτωνόταν το παιδί, ποιος θα έτρεψε μέχρι σήμερα; Ο οδηγός του λεωφορείου και εμείς ως διοίκηση»!

Το ύψος των ζημιών δεν το έχουν υπολογίσει, ωστόσο αυτές έχουν γίνει σε όλα σχεδόν τα λεωφορεία που εκτελούν μαθητικά δρομολόγια, σημείωσε ωστόσο ότι ο ίδιος θεωρεί ότι αυτή η συμπεριφορά δεν επιδεικνύεται από όλους τους μαθητές, αλλά από ορισμένους οι οποίοι ξεσηκώνουν και άλλους και «πιστεύω ότι αυτή η ατιμωρησία, πολλές φορές, οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα: αντί να βελτιώνει τα πράγματα, τα επιδεινώνει.

Οπότε, κάποια στιγμή, πρέπει να μπει ένα τέλος. Για το καλό όλων μας, όχι μόνο της δημοτικής επιχείρησης», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι έχουν και περιστατικά bullying μέσα στα λεωφορεία και υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες από μαθητές, ενώ ο οδηγός δεν μπορεί να παρέμβει.

Μάλιστα, στο περιστατικό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα, ο οδηγός που εκτελούσε το δρομολόγιο, συμβασιούχος, υπέβαλε την παραίτησή του η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Τώρα, βλέπουν τα βίντεο, σε συνεργασία με τα σχολεία θα πάρουν τα ονόματα των μαθητών, αν και την τελευταία εβδομάδα έγινε καταγραφή όλων των μαθητών που έκαναν χρήση των μαθητικών δρομολογίων από τα δελτία τους και μπορεί να γίνει ταυτοποίηση αυτών που προκάλεσαν τις φασαρίες.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευά, τέλος, οι γονείς χθες ζήτησαν συνεργασία πάνω απ’ όλα, ωστόσο ο ίδιος τους εξήγησε ότι αυτό δεν γίνεται με το ν’ αναλάβουν μόνο εκείνοι την ευθύνη, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει από όλους.

Εξέφρασε και το παράπονό του ότι η απάντηση από τα σχολεία είναι ότι μετά τις 2:00 μ.μ. που τελειώνουν τα μαθήματα δεν έχουν καμία ευθύνη. «Άρα, μας οδηγούν στα άκρα για να βρεθεί λύση. Για να έχουμε όλοι το κεφάλι μας ήσυχο», κατέληξε ο πρόεδρος.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση στα γραφεία της ΡΟΔΑ με εκπροσώπους του συλλόγου γονέων  και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ
Κατά τη χθεσινή συνάντηση στα γραφεία της ΡΟΔΑ με εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί