Δεκάδες Ροδίτες έσπευσαν να δώσουν αίμα για τους τραυματίες

Δεκάδες Ροδίτες έσπευσαν  να δώσουν αίμα για τους τραυματίες

Δεκάδες Ροδίτες έσπευσαν να δώσουν αίμα για τους τραυματίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 572 ΦΟΡΕΣ

Θα συνεχιστεί η αιμοδοσία έως το τέλος της εβδομάδας

Περισσότερες από 60 φιάλες αίμα έδωσαν χθες φοιτητές που σπουδάζουν στην περιοχή μας αλλά και στρατιώτες για τους τραυματίες του φοβερού δυστυχήματος των Τεμπών.

Τα παιδιά προσήρθαν αυθόρμητα στο νοσοκομείο της Ρόδου ιδιαίτερα συγκινημένα και σοκαρισμένα από το τραγικό αυτό γεγονός που έπληξε τη χώρα για να βοηθήσουν δίνοντας αίμα για τους τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας.

Οι αιμοληψίες, συνεχίσθηκαν μέχρι τις 5 χθες το απόγευμα και θα επαναληφθούν σήμερα πάλι από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι. «Τα λόγια είναι τόσο φτωχά να περιγράψουν τα συναισθήματα! Μπράβο στους φοιτητές μας και στους στρατιώτες μας για την ανθρώπινη αυτή προσφορά τους», αναφέρει η συμπολίτισσά μας κ. Πίτσα Χατζή.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Στην προσπάθεια να σωθούν οι συνάνθρωποι μας που τραυματίστηκαν στην ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη, συμμετέχει και η Ρόδος.

Με σύνθημα «Αιμοδοτούμε για τους τραυματίες», από χθες σύλλογοι και φορείς συμμετέχουν σε έκτακτη αιμοδοσία που θα διαρκέσει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας και στην οποία μπορούμε να προσφέρουμε όλοι και να σώσουμε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας!

Η δωρεά αίματος γίνεται στο νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο ήδη από την πρώτη ημέρα του συμβάντος (1η Μαρτίου) έστειλε 20 μονάδες αίματος για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται οι τραυματίες. Επίσης χθες μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί 60 μονάδες αίματος.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έχει εκδοθεί, την έκτακτη αιμοδοσία διοργανώνουν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Ρόδου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, η ΔΕΥΑΡ, το Σωματείο Εργαζομένων EUROMEDICA, οι AHEPA Ρόδου, ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, η Λέσχη Φίλων Ιστορικών Οχημάτων Ρόδου, ο Κολοσσός H Hotels, και ο Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι φορείς σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Ρόδου απευθύνονται σε όποιον πολίτη επιθυμεί να προσέλθει για να προσφέρει αίμα την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, ώρες 8:30 π.μ. έως τις 1:30 μ.μ. και από Δευτέρα 3 έως Παρασκευή 10 του μηνός, τις ίδιες πάντα ώρες. Η προσφορά αίματος σώζει ζωές.

Ως μέλη της κοινωνίας είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας.

ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΑΙΜΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Όλα τα αποθέματα που διαθέτει η τράπεζα αίματος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου θα διατεθούν για τις ανάγκες που υπάρχουν μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη προχτές στα Τέμπη.

Σύμφωνα με απόφαση που πήρε το δ.σ. της ΕΣΠΕΕ Ρόδου η τράπεζα αίματος της Ένωσης είναι στη διάθεση των συνανθρώπων μας, ενώ καλούνται τα μέλη της ένωσης να προσφέρουν αίμα ενισχύοντας τα υπάρχοντα αποθέματα που θα διατεθούν γι΄ αυτό το σκοπό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.), εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οργή του για την ανείπωτη εθνική τραγωδία, που ξεπερνά και τον χειρότερο μας εφιάλτη.

Ο πόνος είναι μεγάλος για τις οικογένειες των άτυχων συνάνθρωπων μας και συναδέλφων μας, που χάθηκαν έτσι άδικα, και μας συγκλονίζει όλους.

Προς τις οικογένειες και του συγγενείς των θυμάτων, εκφράζουμε τα θερμά μας και ειλικρινή συλλυπητήρια. Επιπλέον ανακοινώνουμε ότι, η ένωσή μας θα διαθέσει όλες τις φιάλες αίματος, της τράπεζα, αίματος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ., προς στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τη φονική και εφιαλτική σύγκρουση αμαξοστοιχιών, σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού, πραγματικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας που υπηρετούν εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ρόδος, Σύμη, Τήλος, Καστελλόριζο), να προσέλθουν στα κατά τόπους τμήματα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Ρόδου και Μικρονήσων, ώστε να ενισχύσουν, την τράπεζα αίματος της ΕΣΠΕΕΡ προσφέροντας μια φιάλη αίμα, η οποία θα διατεθεί για το παραπάνω κοινωνικό σκοπό.

Ο αριθμός μητρώου της ένωσης που θα δηλώνετε, όσοι και όσες από εσάς θα επιθυμείτε να προσφέρετε αίμα, είναι ο 13892. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη Γκουρτζιούμη και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6955552700».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών