Ιρακινός θα δικαστεί για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος 12χρονου

Ιρακινός θα δικαστεί για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος 12χρονου

Ιρακινός θα δικαστεί για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος 12χρονου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 677 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει στα μέσα Μαρτίου, 69χρονος αλλοδαπός ιρακινής καταγωγής ο οποίος είχε εντοπιστεί επ’ αυτοφώρω την ώρα που επιχειρούσε να ασελγήσει σε βάρος ενός 12χρονου αγοριού.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στην Κω τον Οκτώβριο του 2019 σε σκηνή που διέμενε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ο κατηγορούμενος με «συνεργό» έναν άλλο ανήλικο και είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί, να ασκηθούν σε βάρος του ποινικές διώξεις για απόπειρα βιασμού από κοινού, απόπειρα πραγματοποίησης γενετήσιων πράξεων σε ανήλικο από κοινού και πορνογραφία ανηλίκων.


Στις 22 Μαρτίου 2021, ο 69χρονος βρέθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει το δικαστήριο, το οποίο και τον έκρινε ένοχο.


Πιο συγκεκριμένα, ο 69χρονος καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού κατά μόνας (το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία του βιασμού σε απόπειρα) σε κάθειρξη έξι ετών, η ίδια ποινή του επιβλήθηκε και για το αδίκημα της απόπειρας πραγματοποίησης γενετήσιων πράξεων σε ανήλικο από κοινού, ενώ για την πορνογραφία ανηλίκων καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη.

Συνολικά (κατά συγχώνευση) το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 ετών στον 69χρονο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Κατά της απόφασης αυτής, ο αλλοδαπός άσκησε έφεση η οποία και προσδιορίστηκε να εξεταστεί στις 13 Μαρτίου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στο πρωτόδικο δικαστήριο, η κα. Εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου και είχε προτείνει τις ποινές που τελικά και επιβλήθηκαν στον 69χρονο Ιρακινό.


Κατά την ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, πολύ σημαντική ήταν η κατάθεση που έδωσε ο αστυνομικός ο οποίος το διάστημα εκείνο υπηρετούσε στο ΚΥΤ της Κω και ήταν αυτός που είχε προβεί στη σύλληψη του αλλοδαπού κατηγορούμενου.
Όπως είπε μεταξύ άλλων, δύο άλλοι αλλοδαποί που διέμεναν στο ΚΥΤ τον ενημέρωσαν πως κάποιοι στη σκηνή του κατηγορούμενου προσπαθούν να βιάσουν ένα παιδί.

Άμεσα ο αστυνομικός έσπευσε στο σημείο που του κατήγγειλαν και είδε τον ανήλικο «συνεργό» του κατηγορούμενου τον οποίο και είχαν ακινητοποιήσει αλλοδαποί αφρικανικής καταγωγής που διέμεναν στη διπλανή σκηνή. Σε ό,τι αφορά τον 69χρονο είχε φύγει από εκεί.

Ο ανήλικος κατηγορούμενος, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, ήταν αυτός που τους υπέδειξε το 12χρονο αγόρι και παραδέχτηκε τα όσα είχαν συμβεί, ενώ ο 69χρονος αρνήθηκε εξ αρχής τις κατηγορίες και δήλωσε πως όλα τα είχαν δημιουργήσει οι Αφρικανοί γείτονές του, διότι είχαν θέματα με τις σκηνές.


Ο αστυνομικός ωστόσο είχε επισημάνει στο πρωτόδικο δικαστήριο πως το διάστημα που διέμενε στο ΚΥΤ ο 69χρονος Ιρακινός (περίπου 10 μήνες πριν το περιστατικό) υπήρξαν και άλλα παράπονα από γονείς για τον κατηγορούμενο καθώς συνήθισε να προσεγγίζει παιδιά και να τους δίνει καραμέλες ή γυαλιά ηλίου και στη συνέχεια να ζητάει να τα φωτογραφίζει.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον αστυνομικό ήταν «αποχρώσες ενδείξεις» ωστόσο δεν υπήρχαν στοιχεία τέτοια που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν ποινικό αδίκημα σε βάρος του. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν αυτός που διαπίστωσε κατά τη σύλληψη του 69χρονου, ότι στο κινητό του συλληφθέντα υπήρχαν αρκετές φωτογραφίες ανήλικων παιδιών, ορισμένα μάλιστα βρίσκονταν στο ΚΥΤ, και έτσι κατασχέθηκε και συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία.

«Είναι σκευωρία σε βάρος μου»
Πριν ακόμη την έναρξη της διαδικασίας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, ο 69χρονος αλλοδαπός προέβη σε δήλωση προς το δικαστήριο ότι αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και είχε τονίσει πως «πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του».


Απολογούμενος στη συνέχεια, είχε αναφερθεί στον πατέρα του 12χρονου αγοριού και είχε πει πως αυτός μαζί με τους Αφρικανούς γείτονές του «κατασκεύασαν» όλες τις κατηγορίες και τον κατήγγειλαν για να τον βλάψουν, ενώ ο πατέρας πίεσε και τον 12χρονο να τα πει όλα αυτά που δήθεν συνέβησαν στη σκηνή.


Ο 69χρονος είχε αναφέρει μάλιστα πως αντίθετα με τα όσα του καταλογίζονται, ο 12χρονος μαζί με τον φερόμενο ως «συνεργό» του, πήγαν στη σκηνή του μετά από προτροπή άλλου αλλοδαπού, την ώρα που εκείνος κοιμόταν για να ερωτοτροπήσουν μεταξύ τους και όταν τους αντιλήφθηκαν για να μην ειπωθούν αυτά, έγινε η καταγγελία σε βάρος του. Ο ίδιος είχε προσθέσει πως τα δύο παιδιά προσπαθούσαν να εισέλθουν και σε άλλες σκηνές με σκοπό την κλοπή αντικειμένων κ.α.

Από αποθηκάριος... καθηγητής Πανεπιστημίου
Ιδιαίτερη σύγχυση υπήρξε για ορισμένο χρονικό διάστημα σε ό,τι αφορά την επαγγελματική ιδιότητα του κατηγορούμενου. Ερωτηθείς από το δικαστήριο για το τι δουλειά έκανε στην πατρίδα του, ο 69χρονος δήλωσε εκπαιδευτικός και μάλιστα καθηγητής σε Πανεπιστήμιο του Ιράκ.

Στην πορεία όμως της δίκης, από τα αποδεικτικά έγγραφα προέκυψε ότι πράγματι εργαζόταν στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο αλλά ως … αποθηκάριος στη βιβλιοθήκη!

Το πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε στο κινητό του
Συνολικά 136 φωτογραφίες και 44 βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, αρκετά εκ των οποίων είχαν να κάνουν με παιδιά, εντοπίστηκαν στο κινητό τηλέφωνο του 69χρονου Ιρακινού κατηγορούμενου.

Ο ίδιος απολογούμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου είχε δηλώσει ότι επρόκειτο για φωτογραφίες που είχε «κατεβάσει» από το διαδίκτυο από διάφορες ιστοσελίδες, ενώ σε ό,τι αφορά τα βίντεο, είχε αποδεχτεί μόνο τα δέκα από αυτά.
Ερωτηθείς για το σκοπό αυτής του της ενέργειας, ο κατηγορούμενος συνεχίζοντας να δηλώνει «καθηγητής» είχε πει ότι το έκανε για να ενημερωθεί για τα σεξουαλικά ζητήματα του κόσμου γιατί θέλει να διδάσκει για αυτά, θέλει είπε «να γίνει καθηγητής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης»!


Μάλιστα είχε προσθέσει πως το έκανε για «να αποκτήσει γνώση», ενώ είχε επισημάνει ότι στις φωτογραφίες υπήρχαν και ερωτικές σκηνές με γυναίκες.


Ο κατηγορούμενος είχε ρωτηθεί επίσης τι ήρθε να κάνει στη χώρα μας και ισχυρίστηκε πως ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές του σε μία σύγχρονη χώρα όπως είναι η Σερβία ή η Ιταλία, ενώ για το λογαριασμό στο διαδίκτυο στον οποίο βρέθηκε το πορνογραφικό υλικό, είχε πει πως δεν είναι δικός του και πως ο δικός του φέρει αντί τη δική του, μία φωτογραφία του γιου του.


Τελικά κατά την πρόοδο της δίκης διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος δεν είναι καθηγητής, όπως και ο ίδιος αναγκάστηκε να παραδεχτεί, δεν διαθέτει κάποιο πτυχίο, απλώς ως εργαζόμενος στο Πανεπιστήμιο τον φώναζαν με το ψευδώνυμο «ο καθηγητής» και έτσι του έμεινε!
Φυσικά οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο και τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Σημειώνεται πως ο 69χρονος μετά τη σύλληψή του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε οδηγηθεί στη φυλακή όπου και επέστρεψε μετά την καταδικαστική απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου σε βάρος του.


Συνήγορος στην υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου είχε παρασταθεί ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Κώστογλου.

Η καταγγελία και η σύλληψη
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στις 11 το πρωί την 1η Οκτωβρίου 2019. Ο 12χρονος τότε αλλοδαπός που διέμενε στο Κ.Υ.Τ. ξεκίνησε από το χώρο διαμονής του να πάει μία βόλτα μαζί με ένα φίλο του.

Όταν πέρασε έξω από τη σκηνή του κατηγορούμενου, φέρεται ο έταιρος ανήλικος να τον τράβηξε μέσα, ενώ ο 69χρονος Ιρακινός να του είπε ότι θα του δώσει χρήματα για να αγοράσει σοκολάτα.
Στη συνέχεια, ο ανήλικος φέρεται να του έκλεισε το στόμα και ο ενήλικας να επιχείρησε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Το 12χρονο αγόρι παρά το γεγονός ότι τον κρατούσαν κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια και τότε στη σκηνή εισήλθε άλλος αλλοδαπός από το Καμερούν ο οποίος και τον βοήθησε να διαφύγει. Μάλιστα, ο τελευταίος φέρεται να βρήκε ημίγυμνο τον κατηγορούμενο, γεγονός που ανέφερε στην κατάθεσή του στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας.


Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη σύλληψη του Ιρακινού, κατασχέθηκε και το κινητό τηλέφωνό του στο οποίο και εντοπίστηκαν εικόνες βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων αλλά και εφαρμογή μέσω της οποίας ο κατηγορούμενος συνομιλούσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης εντοπίστηκε από την εξέταση του κινητού που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία και η ανταλλαγή αρχείων που αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών