Ετοιμάζεται η εγκατάσταση εργολάβου στη Νέα Αγορά

Ετοιμάζεται η εγκατάσταση εργολάβου στη Νέα Αγορά

Ετοιμάζεται η εγκατάσταση εργολάβου στη Νέα Αγορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1048 ΦΟΡΕΣ

Εν αναμονή της εγκατάστασης του εργολάβου στη Νέα Αγορά, που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και αναπληρωτή δημάρχου κ. Στράτο Καρίκη είναι η εταιρεία «Στήριξις», βρίσκονται αυτή την περίοδο στον δήμο της Ρόδου για το φιλόδοξο έργο της αποκατάστασης και αναβάθμισης της λειτουργίας του εμβληματικού συγκροτήματος.

Σε δηλώσεις του χθες, ο κ. Καρίκης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο τελειώνει το διαδικαστικό κομμάτι και αναμένουν την εγκατάσταση του εργολάβου.

Παράλληλα, στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα έρθουν για έγκριση και άλλες ανανεώσεις συμβάσεων, ενώ προχωράει η προετοιμασία του διαγωνισμού για τα άδεια καταστήματα.

«Συνεπώς, όλο αυτό το πακέτο μαζί θα αρχίσει να “τρέχει” πιστεύω το επόμενο δίμηνο-τρίμηνο. Θα “τρέχουν” ταυτόχρονα όλα μαζί», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η Νέα Αγορά φέτος θα λειτουργήσει ως έχει, του χρόνου το καλοκαίρι, όμως, θα δούμε μία διαφορετική Νέα Αγορά που και κατασκευαστικά πλέον θα εξελίσσεται και πιστεύουμε ότι, εντός των χρονικών ορίων που θα θέσουμε θα υπάρξει ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθεί».

Η «χρυσή εποχή των σχολείων» Όσον αφορά στις εργασίες που γίνονται στα σχολικά κτήρια του νησιού, ο ίδιος και ως αντιδήμαρχος Παιδείας, ανέφερε αρχικά ότι πιέζουν πολύ για τον αντισεισμικό έλεγχο, το θέμα έχουν αναλάβει οι Τεχνικές Υπηρεσίες και αυτές θα ανακοινώσουν το ακριβές πρόγραμμα. Ό

μως, στο επίπεδο των σχολικών υποδομών γίνεται ένα τεράστιο έργο που το συνεχίζουν, αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε σαράντα σχολεία τα σαββατοκύριακο και από το Πάσχα θα μπουν σε ακόμα περισσότερα. Στο επίπεδο των γηπεδικών εγκαταστάσεων που ήταν σε κακή κατάσταση γίνεται μία πλήρης ανακαίνιση των γηπέδων, των κτηρίων.

Παράλληλα, καταφθάνουν και οι προκάτ αίθουσες που όμως επειδή βρίσκονταν στο κέντρο της Λέρου δεν είναι σε πολύ κατάσταση και προσπαθούν να τις αποκαταστήσουν για να τις διαθέσουν στα σχολεία για προσωρινή λύση βέβαια, όπως είπε, αφού σκοπός τους είναι να έχουμε τα καλύτερα κτήρια, έστω και αν είναι παλιά.

Μάλιστα, ως παράδειγμα ανέφερε το συγκρότημα του Βενετοκλείου που, όπως είπε, έχει ολοκληρωθεί σχεδόν το εσωτερικό και έχει γίνει καινούργιο.

Τελειώνουν τα γήπεδα σε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, χθες πήγαν στο γήπεδο στο Καζούλειο, τελειώνουν της Ιαλυσού, όπως και της Κρεμαστής και της Σορωνής, συγχρόνως δουλεύουν στην Καλλιθέα και τ’ Αφάντου ενώ και στον Αρχάγγελο θα υπάρξουν πολλές εργολαβίες για τα σχολεία το επόμενο διάστημα, είπε ο κ. Καρίκης και χαρακτήρισε αυτή την περίοδο τη «χρυσή εποχή των σχολείων».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας