Δ. Κρητικός: Πανστρατιά για να δημιουργηθεί μια παράταξη που θα διεκδικήσει τον δήμο Ρόδου

Δ. Κρητικός: Πανστρατιά για να δημιουργηθεί μια παράταξη που θα διεκδικήσει τον δήμο Ρόδου

Δ. Κρητικός: Πανστρατιά για να δημιουργηθεί μια παράταξη που θα διεκδικήσει τον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 854 ΦΟΡΕΣ

Θετικός στο να μετάσχει στη διαδικασία συγκρότησης ενιαίου αυτοδιοικητικού μετώπου που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης που θα σταθεί απέναντι στον συνδυασμό του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη στις εκλογές του Οκτωβρίου δήλωσε χθες μιλώντας στον “Sky Rodos” ο επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών κ. Δημήτρης Κρητικός.

Αυτό όπως διευκρίνισε όμως, δεν σημαίνει πως αποσύρεται από τις εκλογές . Το αντίθετο. Όπως υπογράμμισε είναι διατεθειμένος να κάνει ένα βήμα πίσω και ως απλός «στρατιώτης» να μετάσχει στην όποια προσπάθεια γίνει για το καλό της Ρόδου.

Αναφέρθηκε επίσης και στις μεταγραφές με αφορμή την είδηση σύμφωνα με την οποία κ. Δημήτρης Ιωσήφ από την παράταξη του κ. Κρητικού, είχε ενταχθεί στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Κρητικός εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη.
«Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που έγινε στα Τέμπη. Εκφράζω τα συλλυπητήριαά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Ειλικρινά είναι κάτι που συγκλονίζει όλους τους Έλληνες.

Είμαι βαθιά συγκλονισμένος γιατί και οι γείτονές μας περνούν δύσκολα μετά το σεισμό και εμείς. Ασχολούμαστε όμως με άλλα πράγματα όπως οι εξοπλισμοί της χώρας και όχι με το πώς θα ζει καλύτερα ο λαός και με την ασφάλεια που πρέπει», δήλωσε.

Σε ερώτηση για την πρόταση προς τον κ. Δημήτρη Ιωσήφ από την πλειοψηφία, ο κ. Κρητικός είπε:
«Το μοντέρνο σπορ δεν είναι ότι οι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά επιλέγουν την πλειοψηφία αλλά ότι πιέζονται για να ενταχθούν. Αυτό είναι πρωτοφανές.

Ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2006 και αυτά τα πράγματα δεν γίνονταν. Τώρα γίνονται. Τιμά την παράταξή μας η ανάρτηση που έκανε ο πρώτος σε σταυρός σύμβουλός μας κ. Δημήτρης Ιωσήφ. Είναι σοβαρός άνθρωπος και απάντησε με τον καλύτερο τρόπο.

Γίνονται ζυμώσεις-συζητήσεις με τις παρατάξεις και πιέσεις. Η θέση της παράταξης και εμού είναι ότι θα μείνουμε εκεί που μας έταξε ο λαός, δηλαδή στα έδρανα της αντιπολίτευσης μέχρι το τέλος σεβόμενοι την ετυμηγορία του.

Στην αντιπολίτευση βέβαια δεν μπορεί να κάνει κανείς πολλά πράγματα», δήλωσε ο κ Κρητικός.
Σε ερώτηση αν με τη λέξη «πιέσεις» εννοούσε πως ασκούνται πιέσεις από την πλειοψηφία για μεταγραφές ο κ. Κρητικός είπε:

«Βεβαίως. Δελεάζουν τον καθένα με θέσεις. Είδατε εσείς κανένα να πει φεύγω από τη μια παράταξη και πάω στην άλλη γιατί πιστεύω στις απόψεις που εκφράζει;

Όποιος πάει παίρνει και μια θέση. Είναι και το άλλο θέμα. Αποδεικνύεται αυτό που είπα στο δημοτικό συμβούλιο. Η δημοτική αρχή παραδέχεται πως οι δικοί της σύμβουλοι είναι ανίκανοι και ψάχνει να βρει από άλλες παρατάξεις για να επανδρώσει τη δημοτική αρχή.

Στους εκλεγμένους δεν υπάρχουν ικανοί; Στον συνδυασμό είχαν 200 άτομα. Εκτιμώ πως βρίσκονται σε πανικό ενόψει τη εκλογικής διαδικασίας. Αυτά εγώ δεν τα θεωρώ σοβαρά ακόμη και για αυτούς που ανεξαρτητοποιούνται, από τις παρατάξεις ανεξαρτητοποιούνται και φεύγουν.

Όταν εκλέγεσαι με μια παράταξη και μιλώ και για τις εθνικές εκλογές, πρέπει να είσαι εκεί που σε έταξε ο λαός. Αυτά θα τα βρουν μπροστά τους από τους πολίτες».
Ο κ. Κρητικός όμως μίλησε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές για το τι θα κάνει εκείνος στις εκλογές του Οκτωβρίου.

«Εδώ και μήνες σε συνεντεύξεις μου λέω αυτή η προεκλογική περίοδος θα χαρακτηριστεί από τις συνεργασίες. Είναι τέτοιος ο νόμος που είναι δύσκολο να βρεθούν 300 και 400 άτομα για να συγκροτηθεί συνδυασμός.

Από εκεί και πέρα επειδή θέλω και επειδή εκτιμώ πως η δημοτική αρχή δεν έχει πετύχει και δεν έχει προχωρήσει κάτι, πρέπει να γίνει πανστρατιά από αυτοδιοικητικούς ώστε να συγκροτηθεί ένας συνδυασμός που θα διεκδικήσει το δήμο Ρόδου.

Εγώ κάνω ένα βήμα πίσω και λέω ότι μπορεί να μην είμαι επικεφαλής εγώ για να βρεθεί ένας άνθρωπος κοινής αποδοχής και να προχωρήσει. Αυτή είναι η θέση μου. Αυτό λέω και στους συναδέλφους. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μπροστά.

Σαν στρατιώτης και εγώ να βοηθήσω να γίνει κάτι σοβαρό με πρόγραμμα ώστε να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε γιατί δεν πάμε καλά», δήλωσε.

Σε ερώτηση αν στο κάλεσμα που έκανε μιλώντας στον “Sky Rodos” στις αυτοδιοικητικές δυνάμεις ο κ. Β. Μανδρακός, είπε:
«Είμαι ο πρώτος που το λέω. Αυτή είναι η θέση μου εδώ και έξι μήνες. Πανστρατιά και το ποιος θα είναι μπροστά αποφασίζεται.

Το θέμα είναι να έρθουν κοντά άνθρωποι, που θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο. Έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω. Συναινώ με τον κ. Μανδρακό και με όποιο θέλει να συνεργαστεί και είναι προβληματισμένος με αυτό τον τόπο.

Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό. Δεν μπορεί να γίνουν πολλοί συνδυασμοί. Επίσης πιστεύω στο υπερκομματικό στις εκλογές της ΤΑ. Δεν μας περισσεύει κανείς. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο μας ανεξάρτητα από κόμματα χρώματα και παρατάξεις».

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος