Ρόδος: Εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές στη χθεσινή διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη

Ρόδος: Εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές στη χθεσινή διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη

Ρόδος: Εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές στη χθεσινή διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1920 ΦΟΡΕΣ

Με τη μαζική συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε η χθεσινή 
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο που διοργάνωσε ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο φοιτητικός σύλλογος Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέρονται τα εξής:

«Κόστος η ασφάλεια και οι υποδομές, του κράτους οι ευθύνες δολοφονικές» και «Στέρεψαν τα δάκρυα κι έγιναν οργή, η νέα γενιά δε σας συγχωρεί» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν σε κλίμα συγκίνησης και οργής κατά τη διάρκεια της πορείας προς το δημαρχείο.

Και από εδώ, ενώσαμε την οργή και τις φωνές μας με το ποτάμι φοιτητών και μαθητών, που σε ολόκληρη τη χώρα διαδηλώνει. Το προαναγγελθέν έγκλημα στα Τέμπη, που οδήγησε στο να χαθούν άδικα δεκάδες ζωές – στην πλειοψηφία τους νέοι, συμφοιτητές μας- έχει την υπογραφή του κράτους, των κυβερνήσεων που οδήγησαν σε αυτό, συνολικά της πολιτικής που με τον πιο ωμό τρόπο θυσιάζει την ασφάλεια, τις ζωές μας στο βωμό του κέρδους.

Είναι αδιανόητο το 2023, με όλες τις τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες οι ζωές μας να κρέμονται από ένα ανθρώπινο χέρι, τελικά από την τύχη. Μάλιστα έχουν το θράσος να λένε -τάχα- ότι δεν γνώριζαν, ενώ το προηγούμενο διάστημα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους είχαν προειδοποιήσει αμέτρητες φορές για την παντελή έλλειψη συστημάτων ασφαλείας, για την υποστελέχωση και τις απαρχαιωμένες υποδομές.

Ένα εκρηκτικό μείγμα που προχθές έσκασε γεμίζοντας μας με ανείπωτη θλίψη, μα και με οργή που ξεχειλίζει. Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα του ξεπουλήματος των υποδομών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, που λογαριάζουν την ασφάλεια και τη ζωή μας σαν κόστος, την ίδια στιγμή που χρόνο με το χρόνο μετράνε ρεκόρ κερδών. Το έγκλημα αυτό δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Είναι ώρα να πούμε όλοι και να κάνουμε πράξη, ένα μεγάλο “ΕΩΣ ΕΔΩ”. Δε θα μείνουμε απαθείς περιμένοντας το
επόμενο έγκλημα!

Έχουμε χρέος να παλέψουμε, να κάνουμε δική μας υπόθεση να αποδοθούν ευθύνες, να παρθούν όλα τα μέτρα για να μην μετράμε άλλα θύματα, όσο αυτοί μετράνε κέρδη βαμμένα στο αίμα. Είναι δική μας υπόθεση το ποτάμι της οργής να πάρει και να σηκώσει τις αιτίες του εγκλήματος, για να νικήσει η ζωή και οι ανάγκες μας.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας