ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Εντός της Σαϊφε θα γίνη το εργοστάσιον γάλακτος

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν: Εντός της Σαϊφε θα γίνη το εργοστάσιον γάλακτος

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Εντός της Σαϊφε θα γίνη το εργοστάσιον γάλακτος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 256 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 5 Μαρτίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3573

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΑΪΦΕ ΘΑ ΓΙΝΗ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΠΕΛΕΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΩΡΟΣ
Προχθές ανεχώρησαν επιστρέφοντας εις Αθήνας οι τεχνικοί της ΑΤΕ οι οποίοι κατά την διάρκειαν της ενταύθα παραμονής των επεσκέφθησαν διαφόρους περιοχάς προς εξεύρησιν της καταλληλοτέρας διά την ανέγερσιν του παστεριωτηρίου.
Κατά σχετικάς πληροφορίας ούτοι ενέκριναν χώρον ο οποίος ευρίσκεται εντός της «ΣΑΪΦΕ».


ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ
ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΕΡΓΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
Ως ανεκοινώθη, εντός του δευτέρου δεκαημέρου τρέχοντος μηνός, θα αρχίση εις την Ρόδον η εκτέλεσις των έργων ευκαιρίας, προς απασχόλησιν ανέργων εργατών. Διά την εκτέλεσιν των έργων αυτών δι’ αποφάσεως του Υπουργού Εργασίας έχει διατεθή ποσόν 360.000 δραχμών εκ του Οργανισμού Ασφαλίσεως Ανεργίας.


Οι ενδιαφερόμενοι θα προσλαμβάνονται βάσει της σειράς εγγραφής των υπολογίζεται δε ότι θα απασχοληθούν εις τα έργα αυτά περί τα 500 πρόσωπα.


Τα προς εκτέλεσιν έργα, θα γίνουν βάσει των προτάσεων του Δήμου Ρόδου και υπό την εποπτείαν της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.


ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΕΦΕΤΟΣ
ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧ/ΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ
Ως ανεκοινώθη βάσει της ισχυούσης συλλογικής συμβάσεως, τα ξενοδοχεία εις τα οποία απησχολούντο κατά το προηγούμενον έτος ξενοχοϋπάλληλοι είναι υποχρεωμένα να επαναπροσλάβουν τους ιδίους εφ’ όσον ούτοι δηλώσουν μέχρι τέλους Μαρτίου ότι επιθυμούν να επαναπροσληφθούν.


Εις περίπτωσιν κατά την οποίαν οι εργοδόται αρνηθούν να επαναπροσλάβουν τους ιδίους ξενοδοχοϋπαλλήλους θα καταβάλουν εις αυτούς την ορίζουσαν υπό του νόμου αποζημίωσιν.


ΤΑ ΟΛΙΓΩΤΕΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
Εις επίσημον ανακοίνωσιν εκδοθείσαν υπό του Αρχηγείου Χωροφυλακής αναφέρεται ότι ο Νομός Δωδεκανήσου κατά το 1962 εις ατυχήματα κατέχει την προτελευταίαν θέσιν από τους υπολοίπους της χώρας και την τελευταίαν θέσιν εις αριθμόν θυμάτων. Ούτω εις τον Νομόν Δωδεκανήσου έλαβον χώραν 158 ατυχήματα, ο απολογισμός των οποίων ήτο 11 νεκροί και 164 τραματίαι.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟ
ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗΝ ΔΥΤΩΝ
Ανεχώρησε προχθές εις Κάλυμνον ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου αντιπλοίαρχος Γελαδάκης προκειμένου να επιθεωρήση την εκεί λειτουργούσαν Σχολήν Δυτών, τα μαθήματα της οποίας λήγουν εντός των ημερών. Ο κ. Λιμενάρχης θα ομιλήση προς τους εκπαιδευομένους σπογγαλιείς, θα ενημερωθή δε και επί των λεπτομερειών της προγραμματισθείσης μετεκπαιδεύσεως όλων των πλοιάρχων και επιτηρητών.


Ο κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ ΘΑ ΟΜΙΛΗΣΗ ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥΣ
Την 8ην εσπερινήν της Πέμπτης εις την συνεστίασιν των Ροταριανών Ρόδου θα παραστή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης ο οποίος και θα ομιλήση περί Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας. Η συνεστίασις θα γίνη εις το Ξενοδοχείον των Ρόδων.


Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Δ.
Σήμερον την εσπέραν θα συνέλθιν εις συνεδρίασιν η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΒΕΔ προς εξέτασιν διαφόρων ζητημάτων.
Μεταξύ άλλων θα ασχοληθή και με το θέμα των δασμών κατόπιν της συνδέσεως της Ελλάδος μετά της Ευρωπαϊκής Κοινής Αγοράς. Ως γνωστόν το ΕΒΕΔ εζήτησε όπως η μείωσις των δασμών εις Δωδεκάνησον εφαρμοσθή εις τας διαφόρους φάσεις ταυτοχρόνως με την λοιπήν Ελλάδα.

 

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!