Από τη Δευτέρα οι προσφορές για τον εκσυγχρονισμό των σηματοδοτών

Από τη Δευτέρα οι προσφορές  για τον εκσυγχρονισμό των σηματοδοτών

Από τη Δευτέρα οι προσφορές για τον εκσυγχρονισμό των σηματοδοτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1008 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινά τη Δευτέρα 6 Μαρτίου η υποβολή των προσφορών στο διαγωνισμό για το έργο που αφορά τον εκσυγχρονισμό των σηματοδοτών του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Ρόδου.

Ο διαγωνισμός θα είναι ηλεκτρονικός και οι προσφορές των ενδιαφερομένων θα ανοιχτούν στις 10 Μαρτίου. Το έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό των κόμβων φωτεινής σηματοδότησης του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου νήσου Ρόδου, η λειτουργία των οποίων αποτελεί αρμοδιότητα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑΙ).

Αντικείμενό του θα είναι η αντικατάσταση του συνόλου των υποδομών (ιστών, καλωδίων, σωλήνων διέλευσης), του συνόλου των διατάξεων σηματοδότησης, η επικαιροποίηση των προγραμμάτων ρύθμισης κυκλοφορίας, η εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και η εγκατάσταση συστήματος δυναμικής διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Η συνολική αξία του ανέρχεται σε 4.100.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% ενώ ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να εκτελέσει τις απαιτούμενες εργασίες μέσα σε 10 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και χρηματοδοτείται μέσω του ΠΔΕ του υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της Δράσης 16631 με τίτλο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο». Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα αναγκαίο και ταυτόχρονα σημαντικό έργο καθώς οι φωτεινοί σηματοδότες του νησιού μας παρουσιάζουν λόγω παλαιότητας σοβαρότατα προβλήματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν δυστυχήματα.

Μάλιστα η τελευταία κακοκαιρία στη Ρόδο με τους θυελλώδεις ανέμους ανέδειξε την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί φωτεινοί σηματοδότες ακόμα και σε κομβικά σημεία ειδικά στην πόλη.

Από εκείνη τη μέρα και έπειτα η λειτουργία τους δεν αποκαταστάθηκε όπως για παράδειγμα στην περιοχή Κόβα και στην είσοδο της νέας μαρίνας.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη