Καλά νέα για τη σεζόν αναμένονται από το Βερολίνο (βίντεο)

Καλά νέα για τη σεζόν αναμένονται από το Βερολίνο (βίντεο)

Καλά νέα για τη σεζόν αναμένονται από το Βερολίνο (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1578 ΦΟΡΕΣ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Βερολίνο η διεθνής έκθεση τουρισμού ΙΤΒ η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 9 του μήνα όπου και αναμένεται να ανακοινωθούν τα οριστικά στοιχεία από τους τουρ οπερέιτορς για το πώς θα διαμορφωθεί η φετινή τουριστική σεζόν.

Μετά από την πανδημία οι άνθρωποι του τουρισμού και οι συνεργάτες τους θα βρεθούν και πάλι στη γερμανική πρωτεύουσα έτοιμοι για το ξεκίνημα μίας νέας χρονιάς που θα χαρακτηριστεί από την οικονομική και ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

Στην ΙΤΒ θα δώσει το «παρών» σύμφωνα με πληροφορίες μία πολυπληθής αντιπροσωπεία από τη Ρόδο, αποτελούμενη από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, το δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλη Μαρκόπουλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστο Μιχαλάκη κ.α.

Η πρώτη ομάδα από τους εκπροσώπους του νησιού μας μαζί με πολλούς ιδιοκτήτες και διευθυντές ξενοδοχείων, έφτασαν από χτες στη γερμανική πρωτεύουσα ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να φτάσουν σήμερα στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπάρχουν πολύ θετικά μηνύματα για φέτος που θα παρουσιαστούν από τους τουρ οπερέριτορς κατά τις συναντήσεις που θα έχουν με τους συνεργάτες τους από τη Ρόδο.

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου παρουσιάζει ολόκληρο τον τομέα του ταξιδιού: Χώρες, προορισμοί, διοργανωτές, συστήματα κρατήσεων, μεταφορείς, ξενοδοχεία και όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ευχάριστες στιγμές στις διακοπές τους.

Σε μια όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη οικονομία, τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν καταλάβει σημαντική και επικερδή θέση στην ταξιδιωτική βιομηχανία παράλληλα με ταξίδια αναψυχής.

Η ΙΤΒ είναι το ιδανικό μέρος για νέες τάσεις και φιλοσοφίες του κλάδου καθώς και δυνατότητες συνεργασίας. Με σκοπό τη δικτύωση και το κλείσιμο επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού κλάδου, η ΙΤΒ Berlin αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη της κατάστασης του κλάδου και μία απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης για μία από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες στον κόσμο.

Η διεθνής ταξιδιωτική βιομηχανία απέδειξε την αντοχή της στο πρόσωπο της κρίσης των προσφύγων και των γεωπολιτικών κινδύνων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει η δυναμικά αναπτυσσόμενη βιομηχανία παρά τις δύσκολες παγκόσμιες συνθήκες.

Η ΙΤΒ είναι μια έκθεση, που ξεπερνά τα σύνορα της Ευρώπης και αναπτύσσεται συνεχώς παγκοσμίως, καθώς στο δυναμικό της η έκθεση διαθέτει την ITB Asia και την ITB India. 31 πτήσεις από Easy jet το Μάρτιο Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» το Σάββατο 11 Μαρτίου προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Ρόδου οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ της φετινής σεζόν ανοίγοντας την αυλαία για την τουριστική περίοδο του 2023 που προβλέπεται να είναι αρκετά καλή και ίσως με περισσότερους επισκέπτες από πέρσι.

Ειδικότερα η πρώτη πτήση της νέας τουριστικής περιόδου πραγματοποιείται από την Easy jet και αναμένεται να προσγειωθεί στις 11.40 προερχόμενη από το Λονδίνο.

Για την υποδοχή της θα οργανωθεί και το καθιερωμένο καλωσόρισμα στο αεροδρόμιο από τις τοπικές αρχές. Η ίδια εταιρεία θα πραγματοποιήσει όμως και άλλες δύο πτήσεις κατά τη διάρκεια της ίδιας μέρας επίσης από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ειδικότερα η δεύτερη πτήση αναμένεται στις 12.35 από το Λούτον και η τρίτη στις 21.45 από το Μάντσεστερ μεταφέροντας Άγγλους τουρίστες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι επόμενοι τουρίστες αναμένεται να έρθουν στη Ρόδο την Κυριακή 12 Μαρτίου από το Μπρίστολ και πάλι με πτήση της Easy jet που θα προσγειωθεί στις 14.25.

Πτήση τσάρτερ της ίδιας εταιρείας αναμένεται και πάλι στις 14 Μαρτίου από Λονδίνο και συγκεκριμένα στις 20.20 το βράδυ, και στη συνέχεια στις 16, 17 και 18 του μήνα, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου η ίδια εταιρεία θα πραγματοποιήσει 31 πτήσεις από Αγγλία. Στις 26 του μήνα ξεκινά και η Ryanair από πολλούς προορισμούς.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις για τον Απρίλιο αυτές ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, όμως και γι΄αυτό το μήνα εντοπίζεται αρκετό ενδιαφέρον, ενώ τα slots που ζητούν οι εταιρείες παρατηρείται ότι είναι αυξημένα σε σχέση με πέρσι.

Τα στοιχεία που υπάρχουν αναφορικά με τα slots είναι αρκετά ενθαρρυντικά και κάνουν λόγο για περίπου 19.000 πτήσεις τσάρτερ φέτος, αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με πέρσι.

Θα «βουλιάξουν» Κρήτη και Ρόδος. Ψηλά στις προτιμήσεις οι Κως, Κέρκυρα και Ζάκυνθος Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» ενισχυμένο είναι το πρόγραμμα του γερμανικού tour operator Alltours για την Ελλάδα, ενώ στον διπλασιασμό των ξενοδοχείων που φέρουν κάποιο brand του και βρίσκονται σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, μέχρι το 2026 κινείται ο γερμανικός FTI.

Μάλιστα, ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης αποφάσισε να αυξήσει τις πτήσεις προς Κρήτη και Ρόδο και έχει επεκτείνει το θερινό πρόγραμμα πτήσεων έως τον Νοέμβριο του 2023. Ο FTI προσθέτει, επίσης, στο πρόγραμμά του και το αεροδρόμιο του Αράξου. Το στίγμα των προθέσεών της για το καλοκαίρι του 2023 έδωσε ήδη από την προηγούμενη άνοιξη και η γερμανική TUI, προαναγγέλλοντας τότε ενίσχυση του προγράμματός της για την Ελλάδα, σε διψήφιο μάλιστα ποσοστό.

Στο ίδιο κλίμα, αυξημένες κατά 70% ήταν τον Φεβρουάριο οι κρατήσεις πακέτων για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο από τον DERTOUR, με την Ελλάδα να περιλαμβάνεται στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς μικρών και μεσαίων αποστάσεων των Γερμανών.

Στην ίδια λογική, από τη Γερμανία, η Eurowings, μέλος του ομίλου Lufthansa, προσφέροντας πιο οικονομικές πτήσεις, προχωρά στην προσθήκη νέων δρομολογίων και συχνοτήτων προς ελληνικούς προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2019.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού