Τρεις ταινίες θα γυρίσει στο νησί της Ρόδου ο σκηνοθέτης Taavi Vartia

Τρεις ταινίες θα γυρίσει στο νησί της Ρόδου ο σκηνοθέτης Taavi Vartia

Τρεις ταινίες θα γυρίσει στο νησί της Ρόδου ο σκηνοθέτης Taavi Vartia

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3259 ΦΟΡΕΣ

Όχι μία αλλά τρεις κινηματογραφικές παραγωγές θα γυρίσει στη Ρόδο ο διεθνούς φήμης Φινλανδός σκηνοθέτης κ. Τaavi Vartia εντός του 2023 και του 2024.

Υπάρχει όμως και καλύτερο και είναι το γεγονός ότι ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να δημιουργήσει την πρώτη εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών στο νησί της Ρόδου μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Η ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο μιλώντας χθες στον “Sky Rodos” ο διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης ακριβώς αυτή ήταν και είναι αποτέλεσμα συζητήσεων που έγιναν στην τουριστική έκθεση της Φιλανδίας και όχι μόνο.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα για τη Ρόδο που μετεξελίσσεται και σε προορισμό για τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών.

Αυτή τη φορά οργανωμένα, με σταθερή τροχιά και στόχο την επιτυχία και την καταξίωση του προορισμού σε ένα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον όπως είναι αυτό των διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών.

Η ανακοίνωση έγινε χθες στις 12 το μεσημέρι στην έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο παρουσία της γενικής γραμματέως του υπουργείου Τουρισμού κυρίας Ολυμπίας Αναστασοπούλου, του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κυρίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του δημάρχου Ρόδου κυρίου Αντώνη Καμπουράκη σε μία πανηγυρική εκδήλωση.

Η ανακοίνωση έγινε από τον διεθνούς φήμης Φινλανδό σκηνοθέτη, κύριο Taavi Vartia και αφορά την παραγωγή τριών κινηματογραφικών ταινιών στο νησί της Ρόδου εντός του 2023 και του 2024.

Τα ονόματα των ταινιών είναι:
S.O.S., Romantic comedy, ρομαντική κωμωδία
ROBBERY, Action comedy, κωμωδία δράσης
THE DISC, Drama comedy, δραματική κωμωδία

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης που έχει ήδη γυρίσει δύο κινηματογραφικές ταινίες στη χώρα μας στο παρελθόν.

Ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να δημιουργήσει την πρώτη εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών στο νησί της Ρόδου, μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Σκοπός αυτής της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών θα είναι νέες παραγωγές στη Ρόδο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει άλλη δυναμική για το νησί μας όσον αφορά την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών για να ξαναγίνει και πάλι η Ρόδος όχι μόνο αυτό που ήταν τη δεκαετία του 60 και το 70, αλλά κάτι καλύτερο, αφού θα υπάρχει πλέον οργανωμένη υποδομή.

Ο δήμος Ρόδου και ο ΠΡΟΤΟΥΡ Εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση και δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην προβολή του νησιού μέσω της 7ης τέχνης.

Ειδικά το σενάριο της ταινίας “The disc”, εικάζεται ότι θα προωθήσει ιδιαιτέρως τον τουρισμό στη χαμηλή περίοδο για το νησί μας.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών