Επιμνημόσυνη δέηση στο νεκροταφείο Ταξιαρχών για τους νεκρούς των Τεμπών και τις γυναίκες που έπεσαν θύματα γυναικοκτονιών

Επιμνημόσυνη δέηση στο νεκροταφείο Ταξιαρχών για τους νεκρούς των Τεμπών και τις γυναίκες που έπεσαν θύματα γυναικοκτονιών

Επιμνημόσυνη δέηση στο νεκροταφείο Ταξιαρχών για τους νεκρούς των Τεμπών και τις γυναίκες που έπεσαν θύματα γυναικοκτονιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 752 ΦΟΡΕΣ

Διοργανώθηκε από τις αιρετές γυναίκες Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αλλά και στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους βίαια, πέφτοντας θύματα γυναικοκτονιών τελέστηκε χτες το πρωί, στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών νεκροταφείου Ρόδου.

Η δέηση ήταν μία πρωτοβουλία των αιρετών γυναικών του Α’ και Β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.


Παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χαρούλα Γιασιράνη, η αντιδήμαρχος Ρόδου Τσαμπίκα Κιαχαγιά Μαγιόγλου, η εντεταλμένη σύμβουλος Ευδοκία Αποστολίδη Πάττα, η πρόεδρος της κοινότητας Ρόδου, Μάνθα Ζιώγου η πρόεδρος της κοινότητας Ιαλυσού Στεφανία Στάγκα και η πρόεδρος της κοινότητας Παστίδας Ειρήνη Αυγερινού οι οποίες μετά το τέλος της, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται στο χώρο του νεκροταφείου.


Στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκε ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Στάμος και η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Ελευθερία Φτακλάκη και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.


Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ειδικότερα τα θύματα, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου Μάνθα Ζιώγου είπε τα εξής:
«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μία μέρα γιορτής είναι μία μέρα μνήμης όλων των αγώνων που έκαναν ανώνυμες και επώνυμες γυναίκες που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους άλλαξαν και έγραψαν μία ιστορία, η ιστορία γράφτηκε αλλιώς έναντι της ανισότητας της ελευθερίας και της αυτονομίας τους. Σήμερα ήρθαμε εδώ για να προσευχηθούμε συγκλονισμένοι και με πόνο ψυχής για όλα τα θύματα του φρικτού δυστυχήματος στα Τέμπη που έχασαν τη ζωή τους βίαια και άδικα.


Ήταν οι κόρες, οι μητέρες, οι σύζυγοι, οι αδελφές... όλες οι γυναίκες και όλα τα θύματα. Σήμερα ήρθαμε εδώ να προσευχηθούμε χωρίς κρότο και θόρυβο για τις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους... Την Ελένη, τη Δώρα, την Καρολάιν, τη Μαρία, την Κατερίνα και για δεκάδες άλλες γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους από την πιο σκληρή μορφή βίας και δυστυχώς από ανδρικά χέρια.


Θα προσευχηθούμε ο φιλεύσπλαχνος Θεός να δεχτεί στις αγκάλες του όλες αυτές τις ψυχές ανθρώπων και κυρίως των γυναικών. ΓΥΝΑΙΚΑ... μία λέξη με εφτά γράμματα και με πολλαπλούς ρόλους, σύζυγος μητέρα, εργαζόμενη σκληρά, αδελφή, συνοδοιπόρος, συνάδελφος...
Η πιο σκληρή διαδρομή που μπορεί να κάνει μία γυναίκα στη ζωή της είναι αυτή πίσω από το λευκό φέρετρο του παιδιού της.

Ας προσευχηθούμε να δίνει ο Θεός δύναμη και υπομονή και η Παναγία μαζί ώστε όλες οι μητέρες που θρήνησαν αυτές τις μέρες αλλά και όλες οι υπόλοιπες μητέρες να έχουν τη δύναμη να διαχειριστούν το αδιανόητο, το απίστευτο.


Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες, να είστε δυνατές να διαχειρίζεστε από τα πιο μεγάλα έως τα πιο μικρά προβλήματα της καθημερινότητας».

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου