Τα “STARάκια” ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της «Ροδιακής»

Τα “STARάκια” ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της «Ροδιακής»

Τα “STARάκια” ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της «Ροδιακής»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1281 ΦΟΡΕΣ

Τη δημοσιογραφική ομάδα «Τα STARάκια» υποδέχθηκαν χθες στα γραφεία της «Ροδιακής» οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας.

Οι «εκκολαπτόμενοι» δημοσιογράφοι, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Αγγελική Γιαννίκη και Βίκυ Κυπριώτη, ενημερώθηκαν από τον διευθυντή της εφημερίδας κ. Λουκά Μαστή και την εκδότρια κ. Λίζα Τσοπανάκη για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μια επαρχιακή εφημερίδα.

Ο κ. Μαστής τους ενημέρωσε για την ιστορία της «Ροδιακής» καθώς και το γεγονός οτι έχει κλείσει 108 χρόνια λειτουργίας, αποτελώντας την 8η αρχαιότερη εφημερίδα στην Ελλάδα, και τη μεγαλύτερη στο Νότιο Αιγαίο.

Τους εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα τμήματα της εφημερίδας αλλά και το πώς εκδίδεται καθημερινά. Έπειτα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο που δουλεύουν οι δημοσιογράφοι σε μια ημερήσια τοπική εφημερίδα, καθώς και για τη θεματολογία την οποία καλύπτει.

Οι ίδιοι, δεν σταμάτησαν να θέτουν ερωτήματα αναφορικά με την εφημερίδα αλλά και το επάγγελμα του δημοσιογράφου γενικότερα.

Ποια είναι η δημοσιογραφική ομάδα «Τα STARάκια»
Όπως περιγράφουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου:
«Για το 4ο Γυμνάσιο, «Τα STARακια», το ηλεκτρονικό περιοδικό του σχολείου μας, αποτελεί πλέον θεσμό. Η πρώτη μας επαφή με το γοητευτικό κόσμο της δημοσιογραφίας έγινε το μακρινό 2014. Από τότε συνεχίζουμε με αμείωτο κέφι και ενθουσιασμό με τους παλαιότερους να παραδίδουν τη σκυτάλη στους νεότερους διατηρώντας τη δημοσιογραφική μας ομάδα πάντα δυναμική και ενθουσιώδη.

Συνεχίζοντας την παράδοση του σχολείου μας έχουμε εκδώσει το 25ο τεύχος και έχουμε ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζουμε το επόμενο. Συνεργαζόμαστε, εκφραζόμαστε, μοιραζόμαστε σκέψεις, ιδέες, συναισθήματα, προβληματισμούς. Νοιαζόμαστε, δημιουργούμε, πληροφορούμε, επικοινωνούμε. Την ομάδα μας συντονίζει και εμψυχώνει η φιλόλογος κα Αγγελική Γιαννίκη.


Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το περιοδικό μας βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα ηλεκτρονικά μαθητικά περιοδικά και εφημερίδες του πανελλήνιου σχολικού δικτύου που διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό τευχών και άρθρων. Μα πιο πολύ χαιρόμαστε που παίρνουμε μέρος σε αυτή την όμορφη και γοητευτική διαδικασία συνδημιουργίας ενός μαθητικού περιοδικού στις ψηφιακές σελίδες του οποίου αποκαλύπτονται οι ανησυχίες και η δημιουργικότητα των μαθητών, η παρουσία τους ως πολίτες ενεργοί καθώς και ποικίλες πτυχές της σχολικής ζωής που αναδεικνύουν ένα μέρος από όσα με κόπο, αγάπη και ενθουσιασμό εκπαιδευτικοί και μαθητές εδώ, στο Καζούλλειο δημιουργούμε.»

To link του περιοδικού:
https://schoolpress.sch.gr/tastarakia/

Η δημοσιογραφική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Ρόδου
Αραβίδου Αθηνά
Βλάχου Νικολέτα
Γιωργά Στέλλα
Γκινίκα Τσαμπίκα
Διαμαντάκη Μιχαλίτσα
Ζήφου Ελένη
Κάππα Κωνσταντίνα
Κοντογιωργάκη Νίκη
Κύργιος Κώστας
Μιτρούση Ζαρίνα
Μπακαλούμα Ελισάβετ
Νομικός Βαγγέλης
Ξυλουρά Λυδία
Παντελίδη Λένα

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου