Δ. Γάκης: Δημήτρης Γάκης: Είναι ασφαλή τα αεροδρόμια των μικρών νησιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων;

Δ. Γάκης: Δημήτρης Γάκης: Είναι ασφαλή τα αεροδρόμια των μικρών νησιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων;

Δ. Γάκης: Δημήτρης Γάκης: Είναι ασφαλή τα αεροδρόμια των μικρών νησιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 400 ΦΟΡΕΣ

Την καταγγελία για την ασφάλεια των πτήσεων σε δέκα νησιωτικά αεροδρόμια από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιών ΥΠΑ Γιώργο Κωνσταντινάκη στο OPEN TV, πρόκειται να φέρει άμεσα στη Βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Δημήτρης Γάκης ενισχύοντας και επικαιροποιώνταςτην ερώτηση και την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Νίκος Συρμαλαίνιος το 2021 και το 2022 αντίστοιχα.

Ένα ακόμη θέμα που αφορά την ασφάλεια της αεροπλοΐας στηνευρύτερη περιοχήτηςΔωδεκανήσου, αυτό της μη αντικατάστασης του ραντάρΑτταβύρου, μετά την δολιοφθορά πριν από δυοχρόνια,ήρθε στην δημοσιότητα μετά από καταγγελία της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας ΥΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ.Κωνταντινάκηςσε δέκααεροδρόμια νησιών μεταξύ αυτών σε Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Κάσο,Κάρπαθο Πάρο, Νάξο, Σύρο, υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε αεροδρόμιο που βρίσκεται σε ετοιμότητα ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, είναι ένα είδος ελεγκτή πύργου ελέγχου. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί κινδύνους στην ασφάλεια των πτήσεων σύμφωνα με τις καταγγελίες του αρμόδιου συνδικαλιστικού οργάνου και το ερώτημα που τίθεται ευθέως στον νέο Υπουργό Μεταφορών ΓιώργοΓεραπετρίτηείναι τι προτίθεται να κάνει για να μην υπάρξει νέα τραγωδία.

Το θέμα με την μηέγκαιρηαντικατάσταση του ραντάρΑτταβύρουμετάαπότην δολιοφθορά πριν από δυο χρόνια ηΈνωσηΗλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας ΥΠΑδιερωτάται πότε θα αντικατασταθεί, όταν δημιουργηθεί σοβαρό ζήτημα ασφάλειας;

«Υπάρχει σοβαρό θέμα με την ασφάλεια της αεροπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου. Δεν παίζεις με ανθρώπινες ζωές.Η κυβέρνηση θα πιεστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε κατάλληλη στελέχωση των μικρών παραμεθόριων αεροδρομίων μας προκειμένου να διασφαλιστείη ασφάλεια των πτήσεων.Οσογια το ραντάρ, ο κ.Γεραπετρίτηςθα πρέπει να βρει άμεσα λύση. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι συνυπεύθυνος αν συμβεί οτιδήποτε που απευχόμαστε.Άμεσα το θέμα θα έρθει στη Βουλή με σχετική ερώτηση»δήλωσε ο κ. Γάκης..

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας