Εθελοντική αιμοδοσία στον Έμπωνα

Εθελοντική αιμοδοσία στον Έμπωνα

Εθελοντική αιμοδοσία στον Έμπωνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 621 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία και συλλογή 29 μονάδων αίματος πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε από το Γυμνάσιο ΛΤ Έμπωνας προχθές Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρες 9 π.μ. με 1 μ.μ. στο σχολικό συγκρότημα. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Διεύθυνσης και των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με Τοπική Επιτροπή Αιμοδοσίας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασίλη Νικολή, ενημερωτική ομιλία με θέμα την Εθελοντική Αιμοδοσία στους μαθητές όλων των τμημάτων και των τριών τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αιμοδοτών αναφέρει:


«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο διευθυντή του Γυμνασίου ΛΤ Έμπωνα κ. Μιχάλη Μπούτη, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Χαραυγή Αμβροσιάδη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Έμπωνας κ. Ιωάννη Χριστοφοράκη και τον επικεφαλής του Παραρτήματος Έμπωνα του Συλλόγου μας κ. Ηλία Φεσάκη.

Επίσης ευχαριστούμε το Τμήμα Αιμοδοσίας Ρόδου, το γιατρό κ. Κώστα Κλαδάκη, την επισκέπτρια υγείας κα Αργυρώ Παυλίδη, καθώς και την κα Ειρήνη Σταυριανάκη από το Τμήμα Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την πολύτιμη βοήθεια.

Πάνω απ’ όλα είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα παιδιά. Και τους καλούμε να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας προωθώντας την ιδέα της τακτικής αιμοδοσίας στους γονείς, τους φίλους και στους συγγενείς τους. Μην ξεχνάμε ότι η έλλειψη αίματος είναι μια κατάσταση που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής και πολλές φορές θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τη ζωή αυτών που χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.

Τραυματίες με μεγάλες απώλειες αίματος, άτομα με θαλασσαιμία, ασθενείς με αιματολογικά, ογκολογικά ή άλλα παθολογικά προβλήματα και διάφορων μορφών αναιμίες σε χρειάζονται. Τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που περιμένουν την απαραίτητη για αυτούς μετάγγιση και στηρίζονται στη δική σου προσφορά για να ζήσουν».

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»