Ίδιες και χειρότερες καταστάσεις επικρατούν στον καταυλισμό των Ρομά

Ίδιες και χειρότερες καταστάσεις επικρατούν στον καταυλισμό των Ρομά

Ίδιες και χειρότερες καταστάσεις επικρατούν στον καταυλισμό των Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1883 ΦΟΡΕΣ

Ντουμάνιασε και χτες από τους πυκνούς μαύρους καπνούς η πόλη της Ρόδου εξαιτίας της φωτιάς στον καταυλισμό των Ρομά, δυστυχώς ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο για το οποίο δεν έχει υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση και αντιμετώπιση μέχρι σήμερα.

Η περιοχή εκείνη είναι μονίμως ένας απέραντος σκουπιδότοπος, με διασκορπισμένα παντού κάθε λογής σκουπίδια, τα οποία πολλές φορές παίρνουν φωτιά μαζί με τα καλώδια που καίγονται από τους κατοίκους του καταυλισμού.

Οι πρώτοι τουρίστες ήρθαν ήδη στη Ρόδο και δυστυχώς η απαράδεκτη κατάσταση στο σημείο εκείνο είναι σε κοινή θέα, καθώς ο επισκέπτης βλέπει την άσχημη εικόνα από το δρόμο, που είναι μάλιστα κεντρικός και πολυσύχναστος.

Οι φωτογραφίες είναι χτεσινές, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα του τι συμβαίνει και του τι βλέπει ο επισκέπτης (ο ντόπιος έχει πλέον συνηθίσει) και αποδεικνύει ότι το νησί δεν είναι έτοιμο και δεν έχει προετοιμαστεί για την τουριστική περίοδο.

Η Ρόδος προσπαθεί να μετατραπεί σε έναν βιώσιμο τουριστικό προορισμό, δίνοντας βάρος στη διαχείριση των σκουπιδιών, όμως ζητήματα όπως αυτό που έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας δεν μπορεί να τα λύσει, και δυστυχώς αφήνονται να δυσφημούν το νησί.

Το πρόβλημα απαιτεί λύση άμεσα, πρωτίστως για την υγεία, την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος και δευτερευόντως για την καλή εικόνα του νησιού προς τους επισκέπτες.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς