Σ. Διακοσταματίου: Όχι στην είσοδο ιδιωτών στη διαχείριση του νερού

Σ. Διακοσταματίου: Όχι στην είσοδο ιδιωτών στη διαχείριση του νερού

Σ. Διακοσταματίου: Όχι στην είσοδο ιδιωτών στη διαχείριση του νερού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 952 ΦΟΡΕΣ

Την αντίθεσή του στην προοπτική διαχείρισης των υδάτων από ιδιωτικές εταιρείες, με αφορμή το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή εξέφρασε μιλώντας στον “Sky Rodos” χθες, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Όπως τόνισε ο κ. Διακοσταματίου, σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου θα ζητήσει εκτός από τη συζήτηση να εκδοθεί ψήφισμα, με το οποίο να καταδικάζεται αυτό που πάει να γίνει.

«Έχει κατατεθεί στις επιτροπές της Βουλής προς επεξεργασία νομοσχέδιο με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε ρυθμιστική αρχή αποβλήτων ενέργειας και υδάτων».

Στην ουσία καταργείται η υπηρεσία ελέγχου, που αφορούσε τις ΔΕΥΑ. Η ΡΑΕ δηλαδή στην ουσία αναλαμβάνει τον έλεγχο των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης στην ουσία της διαχείρισης του νερού.

Αυτό δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες. Ανοίγει ο δρόμος προς την ιδιωτικοποίηση της εκμετάλλευσης του νερού με την είσοδο ιδιωτών. Αυτό είναι επικίνδυνο και απαράδεκτο. Το νερό είναι ιδιωτικό νερό και δεν είναι εμπορεύσιμο είδος. Αυτός είναι ο λόγος που είναι υπό τη διαχείριση των δήμων», δήλωσε.

Ο κ. Διακοσταματίου τόνισε πως θα καλέσει τη δημοτική αρχή να καταθέσει ξεκάθαρα τις απόψεις της και να εκδοθεί ένα ψήφισμα.
«Και ο απλός πολίτης μπορεί να καταλάβει τι θα συμβεί αν η διαχείριση των υδάτων περάσει σε ιδιώτες.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να είναι καλό και φθηνό. Τα όποια προβλήματα μπορούν να λυθούν με εξορθολογισμό των ΔΕΥΑ», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.

Σε ερώτηση αν μπορούν να γίνουν και άλλες κινήσεις εκτός από την έκδοση ψηφίσματος, ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε:
«Η ΚΕΔΕ έχει αντιδράσει. Το νομοσχέδιο είναι όμως υπό συζήτηση.

Οφείλω να πω ότι αγωνιστικός παλμός δεν υπήρξε. Το νερό δεν έχει κόμμα και χρώμα. Πρέπει να υπάρχουν κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό. Είναι ζήτημα όλων των πολιτών».

Μέσα στο Μάρτιο η διακήρυξη της νέας παράταξης
Μέσα στο Μάρτιο, όπως δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου θα δοθεί στη δημοσιότητα η διακήρυξη αρχών και θέσεων της νέας παράταξης που θα διεκδικήσει το δήμο Ρόδου.

«Κλείνουμε τα αυτιά μας στα δημοσιεύματα και σε όσα λέγονται. Μεθοδικά με συγκεκριμένα βήματα προχωράμε. Μέσα στο Μάρτιο θα γίνουν ανακοινώσεις για την παράταξη.

Είναι σχεδόν έτοιμη η ιδρυτική διακήρυξη και κάνουμε επαφές με ανθρώπους και κυρίως με νέους ανθρώπους», δήλωσε.
Ο κ. Διακοσταματίου επανέλαβε πως η παράταξη προχωράει μπροστά αυτόνομα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο