Φλας στο παρελθόν: 1963- Θα έλθη εις Ρόδον ο διοικητής του ΙΚΑ

Φλας στο παρελθόν: 1963- Θα έλθη εις Ρόδον ο διοικητής του ΙΚΑ

Φλας στο παρελθόν: 1963- Θα έλθη εις Ρόδον ο διοικητής του ΙΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 147 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 12 Μαρτίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3579

ΘΑ ΕΛΘΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ
Εντός της εβδομάδας θα αφιχθή πιθανώς εις την Ρόδον ο Διοικητής του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Καποδίστριας, προκειμένου να εξετάση επιτοπίως το θέμα της ανεγέρσεως ενταύθα νέου κτιρίου του ΙΚΑ.

Ο κ. Καποδίστριας θα εξετάση τα προσφερόμενα οικόπεδα δια να ληφθή τελική απόφασις περί του καταλληλοτέρου και εν συνεχεία θα προωθηθή η αγορά προς ανέγερσιν του κτιρίου.

Αναμένονται 7 Γάλλοι βουλευταί εις Ρόδον
Την προσεχή Παρασκευήν αναμένονται να αφιχθούν εις την Ρόδον 7 Γάλλοι βουλευταί πραγματοποιούντες επίσκεψιν εις την Ελλάδα προς ενημέρωσιν επί της σημερινής πραγματικότητος εις τον οικονομικόν τομέα.

Οι εν λόγω βουλευταί κατά την διάρκειαν της ενταύθα παραμονής των θα έχουν συνεργασίαν μετά του Νομάρχου Δωδεκανήσου επί θεμάτων τουρισμού και θα ενημερωθούν επί της επιτευχθείσης αλματώδους προόδου εις την τουριστικήν υπόθεσιν.

Αξιοσημείωτον είναι το γεγονός ότι οι Γάλλοι βουλευταί εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης θα επισκεφθούν μόνον την Ρόδον και τας Πάτρας.

ΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΙ ΔΙΑ ΤΟ «ΑΚΤΑΙΟΝ»
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών, εις την νέαν δημοπρασίαν δια την εκποίησιν του κέντρου «Ακταίον» της Ρόδου προσεφέρθησαν 6,400.000 δραχμαί παρά του κ. Ησ. Παπαϊωάννου και 6,000.000 δραχμαί από τον Όμιλον Σταματίου.

 Η αρμοδία Επιτροπή θα αποφασίση σχετικώς. Ως γνωστόν, η εκποίησις των τουριστικών εγκαταστάσεων Ρόδου, ιδιοκτησίας του Οργανισμού Δημοσίας Περιουσίας Δωδεκανήσου γίνεται δια την κάλυψιν μέρους των δαπανών του Τριετούς Προγράμματος της Δωδεκανήσου.

400.000 ΔΡΑΧ. ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑΝ
Ως ανεκοινώθη, ενεκρίθη παρά της Κυβερνήσεως η διάθεσις ποσού 400,000 δραχμών, συμπληρωματικώς δια την εκτέλεσιν έργων Εθνικής Οδοποιΐας εις την Δωδεκάνησον.

Το Συμβούλιον των Ν.Π.Δ.Δ.
Δι’ αποφάσεως του Υπουργού Δικαιοσύνης διωρίσθη Πρόεδρος του Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Προσωπικού Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Νομού Δωδεκανήσου ο εφέτης κ. Βασίλειος Χατζής και αναπληρωτής αυτού ο εφέτης κ. Μιχαήλ Χρονάκης.

Συνεργασίαι του Νομάρχου
Χθες την πρωΐαν ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου εδέχθη εις συνεργασίαν προϊσταμένους υπηρεσιών, μετά των οποίων εξήτασε και επέλυσε διάφορα δωδεκανησιακά ζητήματα. Επίσης ο κ. Νομάρχης εδέχθη επιτροπάς και πολίτας, ήκουσεν αιτήματα και έδωσεν οδηγίας δια την επίλυσίν των.

Επανήλθεν ο κ. Λαμπριανός
Επανήλθε προχθές εξ Αθηνών ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δωδεκανήσου κ. Λαμπριανός, όστις ησχολήθη κατά την εις Αθήνας παραμονήν του με την προώθησιν διαφόρων εργατικών ζητημάτων. Ο κ. Λαμπριανός επίσης μετέσχε των εργασιών της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ομιλών επί των αποτελεσμάτων των ενεργειών του, ετόνισεν ότι εις πλείστα ζητήματα επιλυθέντα, σημαντική ήτο η συμβολή του δωδεκανησίου Υπουργού κ. Κωτιάδη.

Πρόσληψις ιατρού
Κατ’ ανακοίνωσιν της Ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής Δωδεκανήσου προεκηρύχθη διαγωνισμός δια την πρόσληψιν ενός ιατρού δια την κάλυψιν των αναγκών της ΑΔΧΔ.
Η υποβολή δικαιολογητικών υπό ενδιαφερομένων λήγει την 31ην τρέχοντος.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...