Ξεκίνησε χθες και επίσημα η φετινή τουριστική σεζόν στη Ρόδο (Βίντεο)

Ξεκίνησε χθες και επίσημα  η φετινή τουριστική σεζόν στη Ρόδο (Βίντεο)

Ξεκίνησε χθες και επίσημα η φετινή τουριστική σεζόν στη Ρόδο (Βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1762 ΦΟΡΕΣ

Τους πρώτους επισκέπτες για φέτος στο νησί μας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του δήμου Ρόδου καθώς και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θανάσης Βυρίνης.

Η πρώτη πτήση προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Διαγορας λίγο μετά τις 11:40 από το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου με 140 περίπου επιβάτες και την ώρα που το αεροπλάνο προσγειώθηκε ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ρόδου σχημάτισε αψίδα νερού για να καλωσορίσει τους επιβάτες στη Ρόδο.

Στη συνέχεια, τους τουρίστες υποδέχθηκαν τα μέλη της διεύθυνσης τουρισμού του Δήμου Ρόδου καθώς και ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Θανάσης Βυρινης μοιράζοντας ελληνικές σημαίες καθώς και παραδοσιακά προϊόντα όπως μελεκούνια, μέλι και άλλα ενώ στην έξοδο του αεροδρομίου βρισκόταν και η μπάντα της φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας προσγιεώθηκαν και δυο ακόμα πτήσεις από την Βρετανία και συγκεκριμένα μια από το αεροδόμιο του Γκάτγουικ και μια από το Μαντσεστερ. Σημειώνεται ότι πέρσι οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες έφτασαν στη Ρόδο στις 27 Μαρτίου με πτήση της easyjet από το Μπρίστολ.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Θανάσης Βυρίνης, δήλωσε: «Η φετινή τουριστική σεζόν στη Ρόδο ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Υποδεχόμαστε σήμερα τους 350 πρώτους επισκέπτες που έρχονται με τρεις πτήσεις τσάρτερ από την Βρετανία και όπως όλα δείχνουν αναμένεται φέτος να έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν όπως και πέρσι».

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου, αναφέρονται τα εξής:

Με χαμόγελα και αισιοδοξία η Ρόδος καλωσόρισε χθες τους πρώτους, για τη φετινή τουριστική σεζόν, 400 περίπου επισκέπτες από τη Βρετανία. Με την πρώτη πτήση της EasyJet να προσγειώνεται χθες, Σάββατο 11 Μαρτίου στις 11:40 στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, από το Λούτον της Βρετανίας, 106 Βρετανοί τουρίστες έκαναν ποδαρικό στο νησί για την φετινή τουριστική περίοδο, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο πτήσεις της EasyJet μέσα στην ημέρα, από Γκάτγουικ με 141 επιβάτες και Μάντσεστερ με άλλους 135 Βρετανούς επισκέπτες.

Αποτελεί παράδοση πλέον, απόλυτα συνυφασισμένη με την παροιμιώδη φιλοξενία των Ροδίων προς όλους τους επισκέπτες του νησιού, η θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στους πρώτους τουρίστες η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, αρχίζοντας με την καθιερωμένη αψίδα νερού να υποδέχεται το πρώτο αεροσκάφος και στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου να καλωσορίζει τους επιβάτες στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Διαγόρας» με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Παρόντες στην υποδοχή ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης, ο αερολιμενάρχης ΥΠΑ Βασίλης Καταβενάκης, ο διευθυντής αεροδρομίου της Fraport Greece Σάκης Ανυφαντής, η διευθύντρια Περιφερειακών αεροδρομίων Ομάδας Β Fraport Greece Ξανθή Κριτσινέλια και φυσικά τα στελέχη της
Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου η διευθύντρια Βεατρίκη Σέρβου, ο προϊστάμενος Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης Κώστας Χατζίκος, η προϊσταμένη Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ειρήνη Χατζηνικολάου και η προϊσταμένη Τμήματος Επικοινωνίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Μαρία Καραμπίνη.

Επίσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Γιώργος Μάτσης, Δέσποινα Κοντίστη και Καλυψώ Δημητράκη διένειμαν στους τουρίστες ελληνικές σημαίες, ενημερωτικό υλικό της Διεύθυνσης Τουρισμού και συμβολικά δώρα, στολισμένα κουτιά με παραδοσιακά ροδίτικα γλυκά και μέλι.

Οι πρώτοι επισκέπτες της Ρόδου δήλωσαν ενθουσιασμένοι που οι διακοπές τους ξεκινούσαν με ένα τόσο θερμό καλωσόρισμα και ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την υποδοχή. Μιλώντας με τον αντιδήμαρχο κ. Βυρίνη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, πολλοί από τους τουρίστες τόνισαν την αγάπη που τρέφουν για τη Ρόδο, για την ιστορία και τον πολιτισμό της αλλά και για το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του νησιού. Πολλοί εξ αυτών εξέφρασαν την επιθυμία για περιπατητικό τουρισμό για να ανακαλύψουν τα μονοπάτια της Ρόδου αλλά και τις αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρει το νησί.

Γ. Χατζημάρκος: «Οι νησιώτες καλωσορίζουν σήμερα το τουριστικό 2023»

Σε χθεσινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος αναφέρει:

«Καλή σεζόν. Η πρώτη διεθνής πτήση για το '23 μόλις προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου. Είναι η πτήση U28799 της easyJet, από Λονδίνο.

Με το πιο υπεύθυνο και ζεστό χαμόγελο, οι νησιώτες που «εφηύραν» τη φιλοξενία καλωσορίζουν σήμερα το τουριστικό 2023. Ο τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο δεν έτυχε, σχεδιάστηκε. Έγινε δέσμευση συνεργασίας, κοινωνικής συμμαχίας, μία μεγάλη γροθιά, μια συνεκτική ομάδα με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, και πέτυχε. Καλή σεζόν λοιπόν, πάμε ξανά.»

Α. Καμπουράκης: «Η Ρόδος ξεκινά το καλοκαίρι για όλη την Ελλάδα»

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Ρόδος μας γι' άλλη μια φορά είναι στην κορυφή, πρώτη και καλύτερη. Σήμερα, πρώτη φορά τόσο νωρίς, ανοίγει η τουριστική σεζόν στη Ρόδο με τις πτήσεις τσάρτερ από τη Μ. Βρετανία. Η Ρόδος «ξεκινά» το καλοκαίρι για όλη την Ελλάδα.

Υποδεχόμαστε με ζεστασιά και χαμόγελο τους φίλους επισκέπτες που μας τιμούν με την επιλογή τους, βάζοντας τις βάσεις νέων ρεκόρ για τον τουρισμό μας, δραστηριότητα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δίνει το καθημερινό ψωμί στη συντριπτική πλειοψηφία του ροδιακού λαού.

Ταυτόχρονα, η Ρόδος κάνει το πατριωτικό καθήκον της. Σε μια δύσκολη στιγμή, ενδυναμώνει την εικόνα της Ελλάδας στα μάτια όλου του κόσμου και συνεισφέρει σε μια ακόμη χρονιά επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού που η πατρίδα μας την έχει απόλυτη ανάγκη.

Ο δήμος Ρόδου είναι στην πρώτη γραμμή της συλλογικής προσπάθειας για την ανάπτυξη του ροδιακού τουρισμού, με πρόσημο βιωσιμότητας και με οφέλη για όλους.

Ο δήμος Ρόδου πιο ισχυρός και πιο αντιπροσωπευτικός από ποτέ, αξιόπιστος συνομιλητής τόσο της πολιτείας όσο και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εγχώριας και διεθνούς, διαχειρίζεται με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα το αύριο.

Εξαντλώντας κάθε δυνατότητα των θεσμικών αρμοδιοτήτων μας, φέρνουμε στη Ρόδο μας χειροπιαστά, μετρήσιμα αποτελέσματα και είμαστε αληθινά περήφανοι γι' αυτά.
Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.
Καλή σεζόν. Καλές δουλειές σε όλες και όλους!»

Χρήστος Μιχαλάκης: «Πάμε για νέο ρεκόρ»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστος Μιχαλάκης, αναφορικά με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου στη Ρόδο, σε σχόλιό του αναφέρει τα εξής:

«Η τουριστική περίοδος 2023 στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο άρχισε! Σήμερα είμαστε εδώ για την επίσημη έναρξη των διεθνών πτήσεων στα Δωδεκάνησα και οι πρώτοι μας επισκέπτες μόλις έχουν προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου.

Καλωσορίζουμε τους πρώτους easyJet holidays επισκέπτες μας στη Ρόδο! Με το ενδιαφέρον για ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό σε σταθερά υψηλά επίπεδα, η τοπική τουριστική βιομηχανία είναι αισιόδοξη για μια σεζόν με νέο ρεκόρ αφίξεων, με τη Ρόδο στην κορυφή του τουριστικού χάρτη της Ελλάδας!»

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη