Kάθειρξη 18 ετών σε 69χρονο Ιρακινό για απόπειρα ασέλγειας σε 12χρονο

Kάθειρξη 18 ετών σε 69χρονο Ιρακινό για απόπειρα ασέλγειας σε 12χρονο

Kάθειρξη 18 ετών σε 69χρονο Ιρακινό για απόπειρα ασέλγειας σε 12χρονο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 498 ΦΟΡΕΣ

Ούτε μέρα δεν κατάφερε να μειώσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, την πρωτόδικη συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, ο 69χρονος αλλοδαπός ιρακινής καταγωγής που είχε εντοπιστεί επ’ αυτοφώρω την ώρα που επιχειρούσε να ασελγήσει σε βάρος ενός 12χρονου αγοριού.

Η έφεση του 69χρονου αλλοδαπού εκδικάστηκε χθες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ενώπιον του οποίου ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει τους δικαστές οι οποίοι τον έκριναν ένοχο και του επέβαλαν την ίδια ποινή με αυτή του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, στις 22 Μαρτίου 2021, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου έκρινε ένοχο τον 69χρονο για απόπειρα βιασμού κατά μόνας (το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία του βιασμού σε απόπειρα) και του επέβαλε κάθειρξη έξι ετών, η ίδια ποινή (κάθειρξη έξι ετών) του επιβλήθηκε και για το αδίκημα της απόπειρας πραγματοποίησης γενετήσιων πράξεων σε ανήλικο από κοινού, ενώ για την πορνογραφία ανηλίκων καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη.

Συνολικά (κατά συγχώνευση) το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 ετών στον 69χρονο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Την ίδια ακριβώς ποινή επέβαλε χθες και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στον Ιρακινό, ο οποίος θα επιστρέψει στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στις 11 το πρωί την 1η Οκτωβρίου 2019. Ο 12χρονος τότε αλλοδαπός που διέμενε στο Κ.Υ.Τ. ξεκίνησε από το χώρο διαμονής του να πάει μία βόλτα μαζί με ένα φίλο του.

Όταν πέρασε έξω από τη σκηνή του κατηγορούμενου, φέρεται ο έταιρος ανήλικος να τον τράβηξε μέσα, ενώ ο 69χρονος Ιρακινός να του είπε ότι θα του δώσει χρήματα για να αγοράσει σοκολάτα.

Στη συνέχεια ο ανήλικος φέρεται να του έκλεισε το στόμα και ο ενήλικας να επιχείρησε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Το 12χρονο αγόρι, παρά το γεγονός ότι τον κρατούσαν, κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια και τότε στη σκηνή εισήλθε άλλος αλλοδαπός από το Καμερούν, ο οποίος και τον βοήθησε να διαφύγει.

Μάλιστα ο τελευταίος φέρεται να βρήκε ημίγυμνο τον κατηγορούμενο, γεγονός που ανέφερε στην κατάθεσή του στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη σύλληψη του Ιρακινού, κατασχέθηκε και το κινητό τηλέφωνό του στο οποίο και εντοπίστηκαν εικόνες βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, αλλά και εφαρμογή μέσω της οποίας ο κατηγορούμενος συνομιλούσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, εντοπίστηκε από την εξέταση του κινητού που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία και η ανταλλαγή αρχείων που αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών