Δ. Τσίκκης: Να αποσυρθεί το άρθρο για τη διαχείριση του νερού από ιδιώτες

Δ. Τσίκκης: Να αποσυρθεί το άρθρο για τη διαχείριση του νερού από ιδιώτες

Δ. Τσίκκης: Να αποσυρθεί το άρθρο για τη διαχείριση του νερού από ιδιώτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 841 ΦΟΡΕΣ

Την απόσυρση του άρθρου 11 και της παραγράφου Δ4 του νομοσχεδίου στο οποίο περιγράφεται ότι ιδιώτες μπορούν να έχουν λόγο στη διαχείριση του νερού, 1ζητά η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου.

Το θέμα αυτό όπως δήλωσε στον Sky ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης χθες, θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα υπό την προεδρία του.
«Με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή οι υπηρεσίες ύδρευσης εντάσσονται σε μια νέα ρυθμιστική αρχή που λέγεται Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Αποχέτευσης και Υδάτων. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους αυτό.


Το αρμόδιο υπουργείο διατείνεται πως δεν πρόκειται για την ιδιωτικοποίηση του νερού και πως μπαίνει τάξη σε ότι αφορά τους συναρμόδιους φορείς. Θα υπάρχει δηλαδή μια αρχή στην οποία θα εντάσσονται πλέον όπως υποστηρίζουν οι ΔΕΥΑ και οι ΦΟΔΣΑ», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Τσίκκης.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου, τόνισε ο κ. Τσίκκης, έχει έλεγχο.


«Η τιμολογιακή πολιτική ελέγχεται από τα δημοτικά συμβούλια. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει το υπουργείο είναι να δώσει το «πράσινο φως» για προσλήψεις προσωπικού στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης . Μελέτες δείχνουν πως οι ΔΕΥΑ μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο τους αν στελεχωθούν σωστά.


Το υπουργείο λοιπόν που έχει την ευθύνη να μας δώσει τη δυνατότητα για προσλήψεις. Αλλιώς θα φανεί πως διαχρονικά από το 2008 και μετά που δεν έγινε καμία πρόσληψη ήθελαν να απαξιώσουν τις ΔΕΥΑ και τις κάνουν να υπολειτουργούν», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ ζητά την απόσυρση του άρθρου 11 παράγραφος 4Δ που αναφέρει πως θα μπορούσε να δοθεί και σε ιδιώτες η διαχείριση του νερού δηλαδή η διανομή και όχι η παραγωγή.
«Ο υπουργός Περιβάλλοντος διατείνεται πως πάει να μπει μια τάξη. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ και θα κοινοποιήσουμε την απόφαση με την οποία δεν συμφωνούμε με τη διαχείριση του νερού από ιδιώτες όπου πρέπει.

Οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας που ξεκίνησαν από σήμερα (χθες)», δήλωσε. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί όπως τόνισε ο κ. Τσίκκης και στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς