Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συμμετοχή στην αυριανή απεργία

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου  για συμμετοχή στην αυριανή απεργία

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συμμετοχή στην αυριανή απεργία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1001 ΦΟΡΕΣ

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου, απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου, το οποίο διοργανώνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση αναφέρονται τα εξής:
«Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστον νέα παιδιά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες. Παιδιά, νέους, μεγάλους.

Διαδηλώσεις, μηνύματα σε τοίχους, σε αυλές σχολείων, σε αίθουσες πανεπιστημίων έχουν κατακλύσει τη χώρα ολόκληρη. Ο καθένας αλλά και όλοι μαζί θέλουμε να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη.


Υπό τη σκιά όλων αυτών των γεγονότων, συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού μας Κέντρου & Αποφάσισε ομόφωνα για τα εξής θέματα:


• Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. στο 38ο Συνέδριό της


• Στήριξη στο Σωματείο της Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου για τη μη ιδιωτικοποιηση του ΝΕΡΟΥ, αυτού του κοινωνικού πολύτιμου αγαθού. Το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν! Είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό ! Το νερό είναι ζωή ! Το νερό ως κοινωνικό αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο πρέπει να διαφυλαχθεί από κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησής του.


• Καταδίκη της Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ ΄Β 1314 7/3/2023) που ανοίγει τον δρόμο για την εισαγωγή εργαζομένων από τρίτες χώρες.


Μία εβδομάδα μετά την ανείπωτη τραγωδία, η κυβέρνηση στα μουλωχτά περνάει νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση του νερού και την εισαγωγή «σύγχρονων δούλων» από τρίτες χώρες για να καλύψουν υποτιθέμενα κενά που δημιούργησαν τεχνηέντως οι ίδιοι στα εποχικά επαγγέλματα.


Δεν δόθηκε η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στους πέντε μήνες ώστε οι εποχικά απασχολούμενοι να έχουν εισόδημα για 12 μήνες και να επιστρέψουν στα εποχικά επαγγέλματα, με αποτέλεσμα την έλλειψη προσωπικού, μία έλλειψη που είχαν φροντίσει από πολλού να καλύψουν με την εισαγωγή «νέων δούλων» από τρίτες χώρες όπως αποδεικνύεται πλέον και στην πράξη με τη συγκεκριμένη Κ.Υ.Α., δεν έγινε υποχρεωτική καμία σύμβαση εργασίας, ούτε η πανελλήνια, ούτε η τοπική σύμβαση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων και όλα αυτά έγιναν σκόπιμα για να φέρουν με ένα κομμάτι ψωμί εργαζόμενους από τρίτες χώρες.


Καλούμε τους εργαζόμενους, τις νέες ,τους νέους και ολόκληρη την κοινωνία της Ρόδου να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μάρτιου και ώρα 11:00 έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου
Από την πλευρά του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημαρχείου καλώντας τους συμπατριώτες μας να παρευρεθούν. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει μεταξύ άλλων:


«Την Τετάρτη 8 Μάρτη χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, γυναίκες έκαναν ξεκάθαρο με τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί!

Οι κινητοποιήσεις και στη Ρόδο ανέδειξαν τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που για να εξασφαλίσουν τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, οδήγησαν στο να θρηνούμε δεκάδες νέα παιδιά. Λέμε ως εδώ!


Συνεχίζουμε κάνοντας την οργή μας οργανωμένο αγώνα! Στην απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου βγαίνουμε στους δρόμους, ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των μαθητών και φοιτητών, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες!


• Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.
• Σύγχρονα, συχνά, φθηνά και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
• Μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στο χώρους εργασίας.
• Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας»

Χωρίς λεωφορεία της «ΡΟΔΑ» αύριο
Επίσης, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο εργαζομένων της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ», αύριο Πέμπτη 16 του μήνα δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια της επιχείρησης λόγω συμμετοχής τους στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγελθεί, καλώντας τα μέλη του να δώσουν το «παρών» στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην απεργία
Επίσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κάνει γνωστό ότι συμμετέχει και εκείνο στην απεργία της 16ης Μαρτίου, και με την ευκαιρία συγχαίρει τον πρόεδρο Θανάση Σταμούλη για την εκλογή του στο γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ.


Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Μεγάλη τιμή τόσο για τον πρόεδρο του Σωματείου μας Αθανάσιο Σταμούλη όσο και για το Σωματείο μας, αποτελεί η εκλογή του στην πρώτη θέση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ. Οι καίριες δράσεις του Σωματείου μας η δυναμική και η αποφασιστικότητα του προέδρου μας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του κλάδου, οδήγησαν τους σύνεδρους να τον εκλέξουν με την ψήφο τους και μάλιστα στην πρώτη θέση, αναγνωρίζοντας έτσι και πανελλαδικώς ότι αποτελούμε ένα πρωτοπόρο Σωματείο.


Συνεχίζοντας τις δράσεις μας, συμμετέχουμε στην 24ώρη γενική απεργία που κυρώθηκε από τη ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και καλούμε τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους και όλους τους λοιπούς εποχιακά εργαζόμενους να δώσουν όπως οφείλουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ) ώρα 11:00 πμ».


Είναι επιτακτικό καθήκον όλων μας να είμαστε εκεί!
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ»

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας