Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 851 ΦΟΡΕΣ

Προσπάθησε να εμβολίσει δίκυκλο της ομάδας «ΔΙΑΣ»

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ασκήθηκε σε βάρος του 36χρονου που στην προσπάθειά του να μην υποστεί έλεγχο από αστυνομικούς, προσέκρουσε με το όχημα του σε δικυκλιστή της «ΔΙΑΣ»!

Συνολικά στην κατοχή του 36χρονου έχουν βρεθεί 521 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 4.245 ευρώ. Ο ίδιος κρατείται προκειμένου την προσεχή Παρασκευή 17 Μαρτίου να προσαχθεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, για να απολογηθεί, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Αναστάσιο Διάκο.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα (13 Μαρτίου 2023) στις 5.15 το απόγευμα επί της Ρόδου – Λίνδου όπου κινούνταν ο 36χρονος, οδηγώντας μία δίκυκλη μοτοσικλέτα (τύπου moto cross). Εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ». οι οποίοι θέλησαν να του κάνουν έλεγχο. Όταν όμως ο 36χρονος τους αντιλήφθηκε, τότε κινήθηκε με τη μοτοσικλέτα του και προσέκρουσε εσκεμμένα σε δικυκλιστή της «ΔΙ.ΑΣ.» προκαλώντας τη πτώση και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Συνάδελφοι ωστόσο του τελευταίου , κατάφεραν να συλλάβουν τον 36χρονο ο οποίος λίγα μέτρα μακρύτερα έπεσε με τη μοτοσικλέτα του.

Ο 36χρονος στην προσπάθειαά του να διαφύγει πέταξε στο οδόστρωμα μία νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε 120 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία με 1,1 γραμμάριο της ίδιας ναρκωτικής ουσίας και το χρηματικό ποσό των 325 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 36χρονου, στην οροφή του οποίου και εντοπίστηκαν:

• μία νάιλον σακούλα που περιείχε 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• σπόροι κάνναβης και
• το χρηματικό ποσό των 3.920 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω καθώς και η μοτοσικλέτα που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και άδεια κυκλοφορίας ο 36χρονος, κατασχέθηκαν.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και δίωξη για τον τραυματισμό του αστυνομικού (βία κατά υπαλλήλων - δικαστικών προσώπων και πρόκληση σωματικών βλαβών) με την οποία ο 36χρονος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς προανακριτικά ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών από την ηλικία των 15 ετών και πως τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν επάνω του και στο σπίτι του αλλά και αυτά που πέταξε πριν τη σύλληψή του, τα είχε αποκλειστικά για δική του χρήση και τα είχε συλλέξει από δενδρύλλια που είχε καλλιεργήσει πέρυσι το καλοκαίρι.

Ωστόσο, αναλυτικές εξηγήσεις, ο 36χρονος, αναμένεται να δώσει την Παρασκευή κατά την απολογία του στον ανακριτή Ρόδου. Μέχρι τότε κρατείται.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο