Δυναμική παρουσία των νησιών μας σε έκθεση τροφίμων στην Αθήνα

Δυναμική παρουσία των νησιών μας σε έκθεση τροφίμων στην Αθήνα

Δυναμική παρουσία των νησιών μας σε έκθεση τροφίμων στην Αθήνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 881 ΦΟΡΕΣ

Δυναμική θα είναι η παρουσία της περιφέρειάς μας και στην έκθεση τροφίμων που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 18 έως 20 Μαρτίου στην Αθήνα, καθώς θα παρευρεθούν τριάντα παραγωγοί από δεκαπέντε νησιά οι οποίοι και θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Στη διοργάνωση θα παρευρεθεί προβάλλοντας την τοπική γαστρονομία και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων με την οποία υπάρχει τα τελευταία χρόνια στενή συνεργασία, όπως δήλωσε χτες ο εντεταλμένος Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο πρόεδρος της Λέσχης Νίκος Χριστοφόρου
Αναφερόμενος στη διοργάνωση ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου τα εξής:

«Μετά από μία πολύ επιτυχημένη παρουσία της περιφέρειάς μας με παραγωγούς στην έκθεση της Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την προβολή των τοπικών μας προϊόντων και γαστρονομικών συνταγών των νησιών μας με την παρουσία μας το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Τριάντα παραγωγοί από 15 νησιά της περιφέρειας θα είναι εκεί και φυσικά μαζί μας θα είναι και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε πέρα από τα προϊόντα μας και τις καινοτομίες των παραγωγών μας στα νησιά καθώς και τη γαστρονομία μας μέσα από τα τοπικά προϊόντα που παράγονται και να αναδείξουμε τη διασύνδεσή τους με τον τουρισμό».

Όπως είπε, οι παραγωγοί μας προέρχονται από Λέρο, Κάσο, Κω, Ρόδο, Αμοργό, Άνδρο, Κέα, Νάξο, Σέριφο, Πάρο, Σύρο, Σίκινο, Τήνο, Σχοινούσα και Φολέγανδρο, ενώ τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν είναι προϊόντα ελιάς, μέλισσας, αμπέλου, γαλακτοκομικά, τυροκομικά, ντουρμάες, προϊόντα αλόης, καλλυντικά, γλυκά κουταλιού, αρώματα, βότανα, λαδόπιτες, βιολογικά ροφήματα, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά και αλίπαστα.

«Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων γιατί η γαστρονομία πρέπει να προβάλλεται και να βασίζεται σε τοπικά προϊόντα και οι συνταγές αυτές έχει αξία να χρησιμοποιούν τα τοπικά προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας» κατέληξε ο κ. Ζαννετίδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου, αφού δήλωσε ότι κατά την τελευταία έκθεση τροφίμων στη Θεσσαλονίκη, με τα τοπικά μας προϊόντα είχαμε μία πολύ δυναμική παρουσία είπε :

«Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι πολλοί εμπορικοί αντιπρόσωποι και έμποροι από βαλκανικές χώρες δήλωσαν ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας μέσω των συνταγών.

Αυτό δεν το είχαμε ξαναδεί σε άλλη έκθεση» ενώ μιλώντας για τη νέα έκθεση τροφίμων που θα διοργανωθεί στην Αθήνα πρόσθεσε:

«Στη Food expo θα έχουμε και πάλι ένα διήμερο δυναμικής παρουσίας των τοπικών μας προϊόντων σχεδόν από όλα τα νησιά και από εκθέτες που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν αλλά μπορούν να στείλουν τα προϊόντα τους για να τα δειγματίσουμε εμείς. Το ενδιαφέρον θα είναι όπως φαίνεται πολύ μεγάλο.

Ευχαριστώ τον κ. Ζαννετίδη για όλη αυτή τη συνεργασία τόσων χρόνων καθώς το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει μέσα από την καλή συνεργασία».

Διαβάστε ακόμη

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή