Ελεύθερος με όρους ο 36χρονος που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών

Ελεύθερος με όρους ο 36χρονος  που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών

Ελεύθερος με όρους ο 36χρονος που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 739 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 36χρονος που συνελήφθη με 521 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 4.245 ευρώ στην κατοχή του, ενώ στη προσπάθειά του να μην υποστεί έλεγχο από αστυνομικούς, προσέκρουσε με το όχημά του σε δικυκλιστή της ΔΙ.ΑΣ.

Ο 36χρονος συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 13 Μαρτίου και σε βάρος του, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ακατέργαστη κάνναβη) με την ειδικότερη μορφή της κατοχής, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απείθεια και οδήγηση οχήματος χωρίς την απαιτούμενη άδεια ικανότητας οδήγησης .

Χθες το πρωί, ο 36χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Αναστάσιο Διάκο, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζει πολλά ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας των όσων έχει περάσει από την παιδική του ακόμη ηλικία και πως είναι εξαρτημένος χρήστης από την ηλικία των 15 ετών.

Τα ναρκωτικά είπε, πως τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, ουδέποτε διακίνησε ουσίες, τα χρήματα προέρχονται από τη δουλειά του και της συντρόφου του και πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να προσκρούσει στο όχημα του αστυνομικού, αλλά δυστυχώς την ώρα εκείνη μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο. Τέλος, είπε ότι ήδη έχει κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση διπλώματος οδήγησης της μοτοσικλέτας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Για τον 36χρονο όλα ξεκίνησαν στις 13 Μαρτίου 2023 στις 5.15 το απόγευμα επί της Ρόδου – Λίνδου όπου κινούνταν ο 36χρονος οδηγώντας μία δίκυκλη μοτοσικλέτα (τύπου moto cross).

Εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι θέλησαν να του κάνουν έλεγχο. Όταν όμως ο 36χρονος τους αντιλήφθηκε, τότε κινήθηκε με τη μοτοσικλέτα του και προσέκρουσε εσκεμμένα σε δικυκλιστή της ΔΙ.ΑΣ. προκαλώντας την πτώση και τον τραυματισμό του αστυνομικού. Συνάδελφοι ωστόσο του τελευταίου, κατάφεραν να συλλάβουν τον 36χρονο ο οποίος λίγα μέτρα μακρύτερα έπεσε με τη μοτοσικλέτα του.

Ο 36χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει πέταξε στο οδόστρωμα μία νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε 120 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία με 1,1 γραμμάριο της ίδιας ναρκωτικής ουσίας και το χρηματικό ποσό των 325 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 36χρονου, στην οροφή του οποίου και εντοπίστηκαν:

• μία νάιλον σακούλα που περιείχε 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

• σπόροι κάνναβης και

• το χρηματικό ποσό των 3.920 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω καθώς και η μοτοσικλέτα που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και άδεια κυκλοφορίας ο 36χρονος, κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο