Ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων για αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους

Ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων για αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους

Ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων για αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 633 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε από σήμερα 17 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 23 του μήνα η κατάθεση των αιτήσεων από τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας προκειμένου να τύχουν αποζημίωσης από το ελληνικό κράτος λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία.

Η δεύτερη πρόσκληση για τους ενδιαφερόμενους έχει ήδη ανακοινωθεί, το συνολικό ύψος της ανέρχεται σε 4,7 εκατ. ευρώ, ενώ όπως υπογράμμισε χτες ο εντεταλμένος Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης οι συμπατριώτες μας δικαιούχοι θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλλουν την αίτησή τους καθώς ο χρόνος που δίνεται είναι περιορισμένος.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου και ενημερώνοντας για όλες τις επιδοτήσεις που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας δήλωσε τα εξής:

«Αυτή την περίοδο «τρέχουν» μέτρα και επιδοτήσεις για τους παραγωγούς μας.

Έχει εγκριθεί και έχει βγει πρόσκληση με υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τα λεγόμενα σχέδια βελτίωσης. έχουν εκχωρηθεί στην περιφέρειά μας 3.780.000 ευρώ και οι αιτήσεις ξεκίνησαν από 15 Μαρτίου, ενώ η προθεσμία θα είναι έως 16 Μαΐου.

Το μέτρο έχει εκχωρηθεί στην περιφέρειά μας και αφορά το πρόγραμμα 2014-2020 (από τα υπόλοιπά του).

Οι παραγωγοί που είναι επιλέξιμοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και να μην υπερβαίνουν το 63ο, να έχουν υποβάλει παραδεκτή ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2022, να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι, να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες αγρότες (όχι νεοεισερχόμενοι) ή να είναι νέοι γεωργοί του υπομέτρου για τους οποίους δεν έχουν περάσει τέσσερα έτη από την απόφαση ένταξής τους στο μέτρο.

Να μην είναι άμεσα συνταξιοδοτούμενοι εξαιρουμένων των περιπτώσεων συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας.

Να έχουν κύρια δραστηριότητα την άσκηση της γεωργίας και τουλάχιστον το 50% του κύκλου εργασιών τους να προέρχεται από την άσκηση της γεωργίας».

Σε ό,τι αφορά τους κτηνοτρόφους, αρχικά δόθηκαν όπως είπε 94 εκατ. ευρώ για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ακολούθησε και η δεύτερη πρόσκληση με 4,7 εκατ. ευρώ για τους κτηνοτρόφους.

Αφορά όλες τις κατηγορίες κτηνοτρόφων (αιγοπροβατοτροφία, βοοτροφία, πτηνοτροφία και χοιροτροφία).

Τέλος, 12 εκατ. έχουν εγκριθεί για την ενίσχυση των μελισσοκόμων της χώρας επίσης για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αφορούν επαγγελματίες μελισσοκόμους, ενώ στους μη κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμους για πρώτη φορά δίνεται ποσοστό ενίσχυσης 50% σε σχέση με τους επαγγελματίες.

Η απόφαση αφορά συγκεκριμένα εκείνους που έχουν στην κατοχή τους 110 κυψέλες και άνω, και το ποσό καθορίζεται στα 8 ευρώ ανά κυψέλη.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά