Φοιτητές από το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη καθάρισαν το άλσος του Αγίου Σουλά στη Ρόδο

Φοιτητές από το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη καθάρισαν το άλσος του Αγίου Σουλά στη Ρόδο

Φοιτητές από το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη καθάρισαν το άλσος του Αγίου Σουλά στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2385 ΦΟΡΕΣ

Ενεργή εθελοντική δράση, σε συνεργασία με την κοινότητα Σορωνής, ανέλαβαν χθες το μεσημέρι στον Άγιο Σουλά 27 φοιτητές και φοιτήτριες από τα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οι οποίοι βρίσκονται στο νησί μας και φέτος, με πρωτοβουλία του προέδρου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών παιδεία και του ομογενειακού Συλλόγου Απόλλων κου Ηλία Τομάζου, καθαρίζοντας έτσι από τις πευκοβελόνες μεγάλο τμήμα του πανέμορφού άλσους του Αγίου Σουλά.

Όπως δήλωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή», τόσο ο καθηγητής κος Ηλίας Τομάζος, όσο και ο κοινοτάρχης κος Μανώλης Μπονιάτης, ήταν μια δράση από τις δεκάδες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από τους φοιτητές που έρχονται στο νησί μας, όπως δεντροφυτεύσεις κλπ.

 


«Είναι το ελάχιστο που μπορούν να προσφέρουν αυτά τα παιδιά, σε έναν τόπο ο οποίος τους φιλοξενεί, τους αγκαλιάζει και τους υποδέχεται απλόχερα κάθε χρόνο» επισήμανε ο καθηγητής κος Ηλίας Τομάζος.

Οι φοιτητές από τα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, της Καλιφόρνια και τους Λος Άντζελες, βρίσκονται στη χώρα μας σε εκπαιδευτική εκδρομή υπό την καθοδήγηση του κου Τομάζου, από τις 6 Μαρτίου και επισκέφθηκαν διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων (όπως πάντα) και τη Ρόδο.

Οι επισκέψεις αυτές που πραγματοποιούνται τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια θα συνεχιστούν και θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο μέσα στους επόμενους μήνες με μια σειρά πρωτοβουλιών για συνεργασία που έχουν αποφασιστεί μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου της Ρόδου.

Ο καθηγητής κ. Ηλίας Τομάζος επί τω έργω
Ο καθηγητής κ. Ηλίας Τομάζος επί τω έργω

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»