Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου δίπλα στους γονείς και τα παιδιά!

Η  Ιερά Μητρόπολη Ρόδου δίπλα στους γονείς και τα παιδιά!

Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου δίπλα στους γονείς και τα παιδιά!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 909 ΦΟΡΕΣ

Η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου αποτελεί τμήμα του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος (Ε.Μ.Ι.) της Ι. Μητροπόλεως. Αποτέλεσε πρωτοβουλία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου για την υποστήριξη των οικογενειών της Ρόδου.

Τη λειτουργία της Σχολής ανέθεσε στον πρωτοπρεσβύτερο Νεκτάριο Κάνια. Στα δώδεκα χρόνια λειτουργίας της, κλήθηκαν άνθρωποι που εξειδικεύονται στα θέματα των ενδοοικογενειακών σχέσεων, (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί, συγγραφείς και πολλοί άλλοι), για να καταθέσουν τις εμπειρίες τους και να απαντήσουν σε ερωτήματα και να συνομιλήσουν με το κοινό.

Η Σχολή απευθύνεται σε μελλόνυμφους, νέα ζευγάρια, γονείς και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να προετοιμάσουν και να καλλιεργήσουν το χάρισμα του να είσαι γονιός. Μπορείτε να ενημερώνεστε για της εκδηλώσεις της Σχολής γονέων στο: https://sxoligoneonmitropoleosrodou.blogspot.com/ όπως και στο Facebook με τίτλο: Σχολή Γονέων Μητροπόλεως Ρόδου. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό.

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Ροδινιού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον π. Χριστόδουλο Μπίθα και με θέμα: «Πνευματικές προτάσεις για την αρμονία στο γάμο και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών».

Ὁ πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Μπίθας γεννήθηκε στή Νέα Σμύρνη καί σπούδασε Οἰκονομικές καί Πολιτικές Ἐπιστῆμες στή Νομική Σχολή Ἀθηνῶν, Θεολογία στό Τμῆμα Κοινωνικῆς Θεολογίας τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν καθώς καί Φωτογραφία Κινηματογράφου στή Σχολή Σταυράκου. Χειροτονήθηκε τό 1996 καί διακονεῖ στόν Ἱ. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Μοσχάτου. Πρίν τή χειροτονία του ἐργάστηκε ἐπί σειρά ἐτῶν ὡς Διευθυντής Παραγωγῆς στόν κινηματογράφο, τήν τηλεόραση καί τή διαφήμιση. Ἐκδίδει τό περιοδικό "Ἀρχαγγέλων Λόγος".

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε σχέσεις γονέων και παιδιών μέσα από την εξομολόγηση αλλά και ένα ευρύ πνεύμα που αγκαλιάζει με σεβασμό και αγάπη όλους.

Ο π. Χριστόδουλος μίλησε στη συνάντηση αυτή μέσα από τα προσωπικά του βιώματα. Λόγος βιωματικός σύγχρονος, πατρικός, με γνώση των δυσκολιών, με πρακτικές προτάσεις, συνδεδεμένος με την κοινωνική πραγματικότητα, με το Ευαγγελικό και Πατερικό ήθος, με γνώσεις ανθρωπογνωσίας, με αγάπη. Η δε συζήτηση που ακολούθησε ζωντανή με εύστοχες ερωτήσεις και προσωποποιημένες και σαφείς απαντήσεις. Άφησε αποτύπωμα πατρικής αγάπης και αποτέλεσε κίνητρο εξέλιξης ως γονιών και συντρόφων μέσα από το δρόμο της αυτογνωσίας.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας