Θ. Βυρίνης: Ξεκίνησε δυναμικά η τουριστική σεζόν στο νησί μας (Βίντεο)

Θ. Βυρίνης: Ξεκίνησε δυναμικά η τουριστική σεζόν στο νησί μας (Βίντεο)

Θ. Βυρίνης: Ξεκίνησε δυναμικά η τουριστική σεζόν στο νησί μας (Βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 710 ΦΟΡΕΣ

Δυναμικά ξεκινάει η σεζόν για τη Ρόδο καθώς για τον μήνα Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί εβδομήντα δύο πτήσεις που θα φέρουν στο νησί γύρω στους δέκα χιλιάδες επισκέπτες, ενώ ο Απρίλιος αναμένεται να είναι…θεαματικός!

Το παραπάνω ανέφερε χθες, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Ρόδου, κ. Θανάσης Βυρίνης, ο οποίος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, είπε συγκεκριμένα:

«Είμαστε στην έναρξη της τουριστικής σεζόν. Το προηγούμενο Σάββατο έγινε η υποδοχή της πρώτης πτήσης τσάρτερ, με έναν αρκετά φιλόξενο τρόπο. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν στη μεγάλη έκθεση ITB του Βερολίνου, τα μηνύματα πλέον δεν είναι απλώς ευοίωνα αλλά είναι ορατά και ήδη για τον Μάρτιο γνωρίζουμε ότι έχουν δρομολογηθεί 72 πτήσεις, γύρω στους 10.000 επισκέπτες.

Αν αναλογιστούμε ότι, πέρυσι τον Μάρτιο, ήμασταν στους 3.800, αντιλαμβάνεσθε ότι η δυναμική έχει ξεκινήσει από τώρα και είναι αυξητική».

Στη συνέχεια, όμως, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι μπορεί τα νούμερα να ευημερούν, ωστόσο ο προβληματισμός όλων έχει να κάνει με την αγοραστική δύναμη των ταξιδιωτών γιατί όλοι περάσαμε έναν δύσκολο χειμώνα ενεργειακά, ιδίως οι βορειοευρωπαίοι, «επομένως θέλει ιδιαίτερη προσοχή το προϊόν το τουριστικό, η αναβάθμιση την οποία συνεχώς ευαγγελιζόμαστε θα πρέπει να είναι αντιληπτή και στους επισκέπτες»

Όσον αφορά στα ξενοδοχεία, όπως είπε ο κ.Βυρίνης, μετά τις 26 Μαρτίου ανοίγει περίπου ένα 20% των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού, ενώ μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία.

«Θεωρώ ότι είναι μία χρονιά η οποία, απ’ ό,τι εικάζεται, θα έχει μεγάλη βαρύτητα στους μήνες Απρίλιο και Μάιο-και πράγματι, οι οιωνοί λένε ότι θα είναι ο καλύτερος Απρίλιος όλων των εποχών-επομένως αυτό σημαίνει ότι και τα ξενοδοχεία θα είναι εγκαίρως ανοιχτά αλλά και οι τουριστικές επιχειρήσεις», τόνισε.

Σημείωσε, ακόμη, ότι, αυτή την περίοδο, οι αφίξεις τσάρτερ είναι μικρότερης συχνότητας, αφού και οι εταιρείες θέλουν να γεμίζουν τα αεροπλάνα, επομένως η συχνότητα δεν είναι η γνωστή, αλλά μετά τις 26 Μαρτίου, αυτή θα αυξηθεί και ο ίδιος εκτιμά ότι από αρχές Απριλίου θα είμαστε σε μία κανονική τουριστική σεζόν.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με το Πάσχα των Καθολικών αλλά και το Χριστιανικό Πάσχα, «θα έχουμε έναν Απρίλιο θεαματικό», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού