Την απόσυρση του ν/σ για την ιδιωτικοποίηση του νερού ζητά η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ

Την απόσυρση του ν/σ για την ιδιωτικοποίηση του νερού ζητά η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ

Την απόσυρση του ν/σ για την ιδιωτικοποίηση του νερού ζητά η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 17046 ΦΟΡΕΣ

Την απόσυρση των άρθρων του νομοσχεδίου που αφορούν στην ένταξη των ΔΕΥΑ στη νέα ρυθμιστική αρχή καθότι δεν υπάρχει καμία αγορά να ρυθμιστεί καθώς το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ζητά η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ.

Αυτό αποφασίστηκε άλλωστε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Τσίκκη.

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τα συγκεκριμένα άρθρα που δίνουν τη δυνατότητα σε ιδιώτες να διαχειρίζονται το νερό που είναι δημόσιο αγαθό. Για τον λόγο αυτό και ζητάμε την απόσυρση των επίμαχων άρθρων», δήλωσε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ.

Επίσης, αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η ΔΕΥΑΡ όπως και όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας, να μείνει κλειστή τη Δευτέρα 20 Μαρτίου. Η επιχείρηση εκείνη την ημέρα θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

«Αναλύσαμε σε βάθος το νόμο και ζητάμε την απόσυρση των άρθρων που δίνουν τη δυνατότητα σε ιδιώτες να διαχειρίζονται το νερό. Δεν γίνεται να συμφωνήσουμε με κάτι τέτοιο», δήλωσε από την παράταξη μείζονος μειοψηφίας ο κ. Δημήτρης Ζαννετούλης που μίλησε σχετικά για το θέμα αυτό στον ρ/σ Sky.

«Το θέμα αυτό δείχνει την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Τι θα ρυθμίσει η νέα ρυθμιστική αρχή; Θα μας κάνουν σαν τη ΔΕΗ; Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Δεν είναι εμπορεύσιμο αγαθό. Καλούμε όλους τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση για αυτό», είπε.

Διαβάστε ακόμη

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών