Αναχώρησαν από τη Ρόδο οι 7 Γάλλοι βουλευτές

Αναχώρησαν από τη Ρόδο οι 7 Γάλλοι βουλευτές

Αναχώρησαν από τη Ρόδο οι 7 Γάλλοι βουλευτές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 276 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Εν Ρόδω Τρίτη 19 Μαρτίου 1963 Αριθ. Φύλλου 3585

 

Ζημίαι εκ του παγετού εις την Τήλον
Δια τηλεγραφήματος αποσταλέντος υπό του Νομάρχου κ. Α. Ιωάννου προς τον Οργανισμόν Γεωργικών Ασφαλίσεων ζητείται η άμεσος αποστολή αρμοδίου υπαλλήλου του ΟΓΑ εις Τήλον προς εξακρίβωσιν των ζημιών οι οποίαι επροξενήθησαν εκ του παγετού εις τας καλλιεργείας της τομάτας και γεωμήλων της Τήλου.

ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΝ
Υπό του Δημάρχου κ. Πετρίδη εξεδόθη και απεστάλη εις διαφόρους παράγοντας της πόλεως πρόσκλησις δια της οποίας καλούνται άπαντες εις σύσκεψιν την 6ην εσπερινήν της προσεχούς Πέμπτης εις την αίθουσαν τελετών του Δημαρχείου.

Θέμα της συσκέψεως είναι η λήψις αποφάσεων δια τα διάφορα ζητήματα ηλεκτροφωτισμού της πόλεως εν συσχετισμώ προς την Αρχαιολογικήν Υπηρεσίαν και τας οδηγίας που κατά καιρούς αύτη έχει δώσει.

ΑΝΕΧΩΡΗΣΑΝ ΕΚ ΡΟΔΟΥ ΟΙ 7 ΓΑΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΙ
Ανεχώρησαν εκ Ρόδου οι Γάλλοι βουλευταί-μέλη της επισκεφθείσης την νήσον διακομματικής Επιτροπής Παραγωγής και Ανταλλαγών του Γαλλικού Κοινοβουλίου.

Η εν λόγω Επιτροπή είχεν αφιχθή με αποστολήν να κατατοπισθή επί της σημερινής οικονομικής καταστάσεως εις την Ρόδον προς τούτο δε είχεν επαφήν με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της πόλεως.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΙΣ «ΚΑΠΝΟΦΥΛΑΚΗΣ» ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Εις έκθεσιν της Εφορείας Καπνού Ρόδου, υποβληθείσαν προς το Υπουργείον Οικονομικών, αναφέρεται ότι η κίνησις καταναλώσεως καπνοβιομηχανικών προϊόντων κατά τον λήξανα μήνα Φεβρουάριον ανήλθεν εις 8.978 χλγρ. έναντι της τοιαύτης του μηνός Ιανουαρίου 1963 ανελθούσης εις 8.902 χιλιόγραμμα.

Ούτω κατά τον μήνα Φεβρουάριον εμφανίζεται αύξησις 76 χιλιογράμμων έναντι της καταναλώσεως του μηνός Ιανουαρίου.
Ωσαύτως η γενική μέση κατά κεφαλήν κατανάλωσις του Φεβρουαρίου ανήλθεν εις 116,59% του γραμμαρίου, έναντι 115,60% του μηνός Ιανουαρίου.

Εις την ιδίαν έκθεσιν προτείνονται διάφορα μέτρα δια την επιτυχίαν του ανωτάτου ορίου αυξήσεως των κρατικών εσόδων εκ της φορολογίας του καταναλισκομένου εις την περιφέρειαν καπνού, μεταξύ των οποίων η προαγωγή της Εφορείας Καπνού Ρόδου από Εφορείας Α’ τάξεως εις Διεύθυνσιν Εφορειών Καπνού Β’ τάξεως και η σύστασις υπηρεσίας διώξεως λαθρεμπορίου υπό τον τίτλον «Καπνοφυλακήν».

ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
Το συνελθόν υπό την προεδρείαν του Πρωτοδίκου κ. Ζερβάκη Συμβούλιον Στεγάσεως Νομού Δωδεκανήσου, ενέκρινεν την χορήγησιν στεγαστικών δανείων εις σεισμοπλήκτους της νήσου Λέρου, της πόλεως Ρόδου και των Κοινοτήτων Σαλάκου και Ιστρίου.

Επίσης ελήφθη υπό του ως άνω Συμβουλίου απόφασις όπως κληθούν οι διαμένοντες εις τους Δημοτικούς Ξενώνας του Βενετοκλείου Γυμνασίου και υποβάλουν εντός 20ημέρου τα δικαιολογητικά των προς λήψιν στεγαστικών δανείων.

Η επιδότησις των μόσχων
Δια αποφάσεως του Υπουργού Γεωργίας κ. Βουρδουμπά, δημοσιευθείσης εις την εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται ο τρόπος της επιδοτήσεως του κρέατος μόσχου.

Δια την εν λόγω αποφάσεως επιδοτούνται προς 2 δρχμ., κατά χιλιόγραμμον ζώντος βάρους κρέατος, μόσχοι παχινόμενοι εις των βάρος 250 χιλιογράμμων και άνω.

Εις την απόφασιν καθορίζεται ότι ουδείς περιορισμός τίθεται ως προς τον αριθμόν των εκτρεφομένων ζώων προς επιδότησιν υπό εκάστου παραγωγού.

Θα εγκατασταθή
ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ο όμιλος τραγωδίας «Διόνυσος» του κ. Γιάννη Γεωργιάδη σκοπεύει να εγκατασταθή μονίμως εις Ρόδον και να δημιουργήση, με την συνεργασίαν των τοπικών αρχών, «Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Δωδεκανήσου». Η εν λόγω εκδήλωσις θα αρχίση το πρώτον δεκαήμερον του Ιουνίου και θα διαρκέση μέχρι του τέλους Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...