Κατακόρυφη άνοδος της εμπορευματικής κίνησης

Κατακόρυφη άνοδος της εμπορευματικής κίνησης

Κατακόρυφη άνοδος της εμπορευματικής κίνησης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 940 ΦΟΡΕΣ

Προετοιμάζονται οι επιχειρήσεις του νησιού για την τουριστική περίοδο

Μεγάλη εμπορευματική κίνηση παρατηρείται τις τελευταίες μέρες από την Αθήνα προς τη Ρόδο λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου στο νησί μας νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που δείχνει ότι η σεζόν του 2023 θα είναι αρκετά επιτυχημένη με περισσότερους τουρίστες.

Από τις αρχές Μαρτίου οι πληρότητες στα πλοία της γραμμής, επιβατηγά αλλά και φορτηγά, είναι ιδιαίτερα υψηλές, ενώ για να καλυφθεί η ζήτηση των μεταφορικών εταιρειών έχουν προστεθεί επιπλέον δρομολόγια και άλλων πλοίων. Στην Αθήνα μάλιστα πρακτορεία προκαταβάλλουν τα κόμιστρα για να έχουν εύνοια στη μεταχείριση των εμπορευμάτων.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, από τις αρχές του μήνα το φαινόμενο άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στη Ρόδο τονίζοντας ότι είναι λογικό και αναμενόμενο γιατί βρισκόμαστε στο άνοιγμα μίας δυνατής τουριστικής περιόδου η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τόσο με τα κρουαζιερόπλοια όσο και με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ στο νησί.

Όπως είπε φέτος, υπάρχει μία προετοιμασία των καταστημάτων που σχετίζονται με τον τουρισμό τουλάχιστον κατά 20 μέρες νωρίτερα από ότι πέρσι, αλλά και σε σχέση με το 2019 αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, οπότε και τα καταστήματα κάθε είδους έχουν ξεκινήσει να εφοδιάζονται με τα απαραίτητα για να υποδεχτούν τους επισκέπτες μας.

Οι πρώτες μεγάλες παραγγελίες για Ρόδο είναι πλέον γεγονός και υπάρχει μία μεγάλη ζήτηση για εμπορευματική κίνηση αυξημένη αυτό το διάστημα, όπως είπε και ο κ. Πάππου υπογραμμίζοντας ότι οι προκρατήσεις αυτή τη στιγμή είναι αυξημένες κατά περίπου 10% και όλα τα μηνύματα είναι θετικά για φέτος, γεγονός που οδηγεί στο να έχουμε τέτοια εξέλιξη.

Δεκάδες νταλίκες με διάφορα είδη μεταφέρονται καθημερινά στο νησί μας με τα πλοία της γραμμής, και η κίνηση πολλαπλασιάζεται καθημερινά ενώ όσο περισσότεροι τουρίστες θα έρχονται, τόσο περισσότερα ξενοδοχεία, καταστήματα κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφετέριες και εμπορικά θα ανοίγουν για να τους εξυπηρετήσουν.

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του Μάρτη θα έχουν έρθει στη Ρόδο περίπου 10.000 τουρίστες, ενώ η τουριστική κίνηση θα αρχίσει να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς από τις αρχές Απριλίου και θα κορυφωθεί το Πάσχα.

Από εκεί και έπειτα, οι ρυθμοί αύξησης της κίνησης θα είναι σταθεροί και σύμφωνα με τα δεδομένα φέτος θα έχουμε μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» ενισχυμένο είναι το πρόγραμμα του γερμανικού tour operator Alltours για την Ελλάδα, ενώ στον διπλασιασμό των ξενοδοχείων που φέρουν κάποιο brand του και βρίσκονται σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, μέχρι το 2026 κινείται ο γερμανικός FTI.

Μάλιστα, ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης αποφάσισε να αυξήσει τις πτήσεις προς Κρήτη και Ρόδο και έχει επεκτείνει το θερινό πρόγραμμα πτήσεων έως τον Νοέμβριο του 2023.

Το στίγμα των προθέσεών της για το καλοκαίρι του 2023 έδωσε ήδη από την προηγούμενη άνοιξη και η γερμανική TUI, προαναγγέλλοντας τότε ενίσχυση του προγράμματός της για την Ελλάδα, σε διψήφιο μάλιστα ποσοστό.

Στο ίδιο κλίμα, αυξημένες κατά 70% ήταν τον Φεβρουάριο οι κρατήσεις πακέτων για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο από τον DERTOUR, με την Ελλάδα να περιλαμβάνεται στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς μικρών και μεσαίων αποστάσεων των Γερμανών.

Στην ίδια λογική, από τη Γερμανία, η Eurowings, μέλος του ομίλου Lufthansa, προσφέροντας πιο οικονομικές πτήσεις, προχωρά στην προσθήκη νέων δρομολογίων και συχνοτήτων προς ελληνικούς προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2019.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»