Απερρίφθη η έφεση 29χρονου για φθορές σε αυτοκίνητα

Απερρίφθη η έφεση 29χρονου για φθορές σε αυτοκίνητα

Απερρίφθη η έφεση 29χρονου για φθορές σε αυτοκίνητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 485 ΦΟΡΕΣ

Για φθορές που είχε προκαλέσει σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πόλη της Ρόδου αλλά και κλοπές κατηγορείται 29χρονος που δικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που είχε λάβει τον Νοέμβριο του 2018 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για αυτή την υπόθεση και του είχε επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Πρόκειται για δύο υποθέσεις του 29χρονου που είχαν συνεκδικαστεί από το πρωτόδικο δικαστήριο, το οποίο και είχε μετατρέψει τις κατηγορίες σε απλή κλοπή και φθορά κατ’ εξακολούθηση επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Κατά της απόφασης αυτής ο 29χρονος άσκησε έφεση η οποία όμως στις 15 Μαρτίου 2023 απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ως ανυποστήρικτη.

Για την πρώτη υπόθεση ο 29χρονος είχε συλληφθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2017 από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. καθώς είχε προκαλέσει σοβαρές φθορές σε 4 σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Αγίου Φραγκίσκου όπως επίσης και στην οθόνη ηλεκτρονικού μηχανήματος που διατηρεί ο δήμος της Ρόδου στην ίδια περιοχή και το οποίο χρησιμεύει για την ενοικίαση μοτοποδηλάτων.

Ο 29χρονος είχε έρθει στη Ρόδο 10 μέρες πριν από τη σύλληψή του, από άλλη περιοχή της Ελλάδος και επειδή ήταν μόνος του προκάλεσε τις φθορές.

Ο ίδιος, , που εξετάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει δύο κλοπές από κυλικεία στην πόλη της Ρόδου αφαιρώντας χρήματα καθώς και ότι παραβίασε γραφείο αθλητικού συλλόγου με σκοπό την κλοπή. Η δεύτερη υπόθεση για την οποία κατηγορούνταν αφορούσε την κλοπή 100 ευρώ από καφενείο της πόλης της Ρόδου τα ξημερώματα της 10ης Φεβρουαρίου 2018.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων