Π. Τοκούζης: Η τουριστική σεζόν θα πάει καλά και για τα τουριστικά καταλύματα

Π. Τοκούζης: Η τουριστική σεζόν θα πάει καλά και για τα τουριστικά καταλύματα

Π. Τοκούζης: Η τουριστική σεζόν θα πάει καλά και για τα τουριστικά καταλύματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 803 ΦΟΡΕΣ

Στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν αναφέρθηκε μιλώντας στο skyrodos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Τοκούζης.

Όπως τόνισε, η φετινή σεζόν αναμένεται να είναι πολύ καλή και ίσως και καλύτερη από την περσινή. «Μέχρι τώρα οι κρατήσεις δείχνουν πως η τουριστική σεζόν του 2023 θα είναι πάρα πολύ καλή.

Τα ξενοδοχεία και ειδικά αυτά που εφαρμόζουν το πρόγραμμα all inclusive θα πάνε καλά και θα βοηθηθούμε και εμείς, τα μικρά καταλύματα», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Τοκούζης. Ερωτηθείς σχετικά με τις αγορές που πάνε καλά, ο κ. Τοκούζης δήλωσε πως όλες, αλλά κυρίως οι παραδοσιακές αγορές δείχνουν να εξελίσσονται θετικά. Ωστόσο, παραμένει άλυτο το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και στα τουριστικά καταλύματα.

Συγκεκριμένα, το χειρότερο όπως είπε ο κ. Τοκούζης, είναι πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα για να μένει το προσωπικό που έρχεται για εργασία στη Ρόδο από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας.


Όσο για την απασχόληση εργαζομένων από τρίτες χώρες, ο κ. Τοκούζης είπε χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί λύση.
«Δυστυχώς σε αυτό το θέμα έχουμε πρόβλημα και πρέπει να πάρουμε πραγματικά σοβαρές αποφάσεις για το τι θέλουμε και πώς μπορεί να προχωρήσει η κατάσταση. Δεν έχουμε εργαζόμενους.


Οι λύσεις που συζητούνται, δηλαδή το προσωπικό από τρίτες χώρες, δεν ενδείκνυνται. Ακόμη, δεν υπάρχουν δωμάτια για να μείνει το προσωπικό. Μας ρωτούν από τη Βόρεια Ελλάδα για αυτό.
Η πολιτεία πρέπει να δώσει λύσεις», ανέφερε ο κ. Τοκούζης.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού