Παραχωρήθηκε ο χώρος για το υδατοδρόμιο Λάρδου

Παραχωρήθηκε ο χώρος για το υδατοδρόμιο Λάρδου

Παραχωρήθηκε ο χώρος για το υδατοδρόμιο Λάρδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1328 ΦΟΡΕΣ

Την παραχώρηση του χώρου στη θαλάσσια περιοχή «Χόχλακες» της Λάρδου για την κατασκευή υδατοδρομίου ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για ένα από τα 28 συνολικά υδατοδρόμια που θα κατασκευαστούν σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου με τη συνδρομή της περιφέρειας και θα συμβάλλουν στην καλύτερη σύνδεση των νησιών, τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους χειμερινούς μήνες.

Μιλώντας στην «Ροδιακή» ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» που θα υλοποιήσει το έργο, κ. Αναστάσιος Γκόβας δήλωσε τα εξής:

«Η εταιρεία μας έχει ήδη ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες αυτοψίες και μελέτες που θα διασφαλίσουν την ασφαλή κατασκευή του υδατοδρομίου και έτσι τώρα αναμένουμε να ολοκληρωθεί ο περιβαλλοντικός έλεγχος προκειμένου να συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία και θα προσκομίσουμε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πιστεύω πως μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί και θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε τον τεχνικό φάκελο στο υπουργείο.

Από κει και πέρα θα χρειαστεί να περιμένουμε για την απόφαση, αφού ο φάκελος μελετηθεί απ’ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες» δηλώνει ο κ. Γκόβας και τονίζει πως η κατασκευή του υδατοδρομίου στην περιοχή της Λάρδου θα εξυπηρετεί ανάγκες που προκύπτουν τόσο κατά τη θερινή περίοδο, με την αυξημένη τουριστική κίνηση, όσο και τη χειμερινή περίοδο όπου θα διευκολύνει την «επικοινωνία» της Ρόδου με τα γύρω νησιά.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου