Αθώος κρίθηκε 34χρονος για έκρηξη έξω από σπίτια

Αθώος κρίθηκε 34χρονος για έκρηξη έξω από σπίτια

Αθώος κρίθηκε 34χρονος για έκρηξη έξω από σπίτια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 683 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, 34χρονος που κατηγορούνταν ότι μαζί με δύο αδέλφια ηλικίας 32 ετών, είχαν προκαλέσει έκρηξη με δυναμίτη έξω από σπίτια της Καλύμνου, αλλά και σωματικές βλάβες σε έναν κάτοικο του νησιού τον οποίο ξυλοφόρτωσαν.

Ο 34χρονος και τα δύο αδέλφια κατηγορούνταν για έκρηξη, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή, αλλά και παράνομη οπλοφορία.

Για τα αδικήματα αυτά, οι τρεις άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω στις 25 Νοεμβρίου 2022 από όπου τους επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ (για την οπλοκατοχή) στον 34χρονο με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, και στα δύο αδέλφια από 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής, οι τρεις άνδρες άσκησαν έφεση η οποία εξετάστηκε στις 18 Μαρτίου από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του 34χρονου, κ. Μανώλη Βλάχου τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντάς τον αθώο, ενώ σε ό,τι αφορά τα δύο αδέλφια που δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, η έφεσή τους απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 34χρονος στις 6 Μαΐου 2016 σε περιοχή της Καλύμνου φερόταν να τοποθέτησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (δυναμίτη) έξω από ισόγεια κατοικία προκαλώντας έκρηξη με ισχυρό ωστικό κύμα έξω από την κουζίνα του συγκεκριμένου σπιτιού, ενώ κατείχε παράνομα και ένα μαχαίρι.

Σε ό,τι αφορά τα δύο 32χρονα αδέλφια, φέρονται ότι στις 30 Μαρτίου 2015 έξω από βίλα στην Κάλυμνο, χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα κάτοικο του νησιού προκαλώντας του τραύματα.

Τα δε χτυπήματα οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να τα επέφεραν χτυπώντας με σιδηρολοστό και με τα χέρια τους τον παθόντα.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου