Τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά μας ζήτησε επιτακτικά ο δήμαρχος Ρόδου

Τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά μας ζήτησε επιτακτικά ο δήμαρχος Ρόδου

Τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά μας ζήτησε επιτακτικά ο δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1254 ΦΟΡΕΣ

Στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο με τον γραμματέα της Ν.Δ. Π. Μαρινάκη

Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού, ξεκαθάρισε χθες, από τη Ρόδο όπου βρέθηκε, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα οργανωτικού του κυβερνόντος κόμματος, κ. Στέλιο Κονταδάκη.

Ο γραμματέας, μαζί με τον κ. Κονταδάκη, συνοδευόμενοι από την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, κα Έφη Χαραλαμποπούλου και άλλα μέλη της, όπως και της ΔΗΜ.ΤΟ. Ρόδου, ερχόμενοι από το αεροδρόμιο, πραγματοποίησαν μία στάση στην εμπορική αγορά της Ιαλυσού και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης όπου, αρχικά, είχαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Στη συνάντηση, η οποία, διήρκεσε περί τη μία ώρα, εκτός από τα στελέχη το κόμματος τοπικά, συμμετείχαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, η πολιτεύτρια του κόμματος κ. Λίτσα Φτακλάκη, αντιπεριφερειάρχες κ.α.

Ακολούθησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο.

Στο Δημαρχείο

Γύρω στις 12:30, το κλιμάκιο μετέβη στο Δημαρχείο της Ρόδου όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, επίσης διάρκειας μίας ώρας περίπου, με τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνη Καμπουράκη. Σ’ αυτή μετείχαν επίσης οι παραπάνω και αντιδήμαρχοι.

Ο κ. Καμπουράκης, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους του κυβερνόντος κόμματος, θέλησε να θέσει στον γραμματέα, επιγραμματικά, κάποια ζητήματα που απασχολούν τον δήμο. Καταρχάς, αναφέρθηκε στην Αποκεντρωμένη διοίκηση ζητώντας να συνεργάζεται με τους δήμους.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά ενώ ενημέρωσε τον γραμματέα και για την πολύ καλή πορεία της κρουαζιέρας.

Ο δήμαρχος, έκανε βέβαια αναφορά και στο νερό, με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκαλέσει το υπό κατάθεση νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Όπως είπε, και ο δήμος Ρόδου, μαζί με τους εργαζόμενους, διαφωνεί στην ιδιωτικοποίησή του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θέλουμε ποιοτικό νερό αλλά και προσωπικό, αναφέροντάς του ότι έχουν κάνει ενέργειες προς το υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα αυτό.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Μαρινάκης είπε προς τον δήμαρχο ότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση του νερού, και είπε ότι θα στείλει σχετικό επεξηγηματικό υπόμνημα για το τι θα γίνει.

Ο ίδιος απάντησε και για το θέμα της Αποκεντρωμένης που έθεσε ο κ. Καμπουράκης, λέγοντας ότι το γνωρίζουν και το εξετάζουν με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες.

«Ήταν θέμα πολιτικής βούλησης», είπε και αναφέρθηκε σε κάποιους δημόσιους υπαλλήλους που αρνούνται να δουν ότι η χώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τρέχει με άλλες ταχύτητες που δεν είχε ξανατρέξει στο παρελθόν. Ο κ. Μαρινάκης, έκανε, επίσης, λόγο για παθογένειες δεκαετιών που δεν μπορούν να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Οι επισκέψεις του κ. Μαρινάκη στο κέντρο της πόλης, ολοκληρώθηκαν με περίπατο του κλιμακίου στο εμπορικό κέντρο και συζήτηση με καταστηματάρχες.

Με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ

Νωρίτερα, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη και πριν μεταβούν στον δήμαρχο, τον κ. Μαρινάκη και το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας περίμεναν στην πλατεία Δημαρχείου εργαζόμενοι για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους και να του ζητήσουν να τα μεταφέρει στους αρμοδίους στην κεντρική διοίκηση.

Καταρχάς, εκεί ήταν ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΡ κ. Λευτέρης Καρανικόλας μαζί με άλλους εργαζόμενους και κρατούσαν πανό, διαμαρτυρόμενοι για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ο κ. Μαρινάκης, όπως και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τους πλησίασαν και συζήτησαν μαζί τους.

«Δεν υπάρχει θέμα (σ.σ. ιδιωτικοποίησης)», τους ξεκαθάρισε αρχικά ο κ. Μαρινάκης και τους είπε ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα, γενικώς, ιδιωτικοποίησης του νερού και μάλιστα, ρητώς, για πρώτη φορά, το νερό αναφέρεται ως δημόσιο αγαθό.

«Δεν υπάρχει θέμα λοιπόν τέτοιο, ούτε διατυπώνεται κάτι τέτοιο, ούτε υπάρχει τέτοια πρόθεση από τον πρωθυπουργό», είπε ακόμη προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους προέτρεψε να διατηρήσουν και να ενημερωθούν για όλα τα σημεία των όσων είπε ο Υπουργός ενώ δήλωσε ότι, από την πλευρά τους, είναι στη διάθεσή τους να τους λύσουν οποιαδήποτε απορία.

Με τους κοινωνικούς λειτουργούς

Επίσης, στην πλατεία Δημαρχείου, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και κοινωνικοί λειτουργοί της Ρόδου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κοινωνικής εργασίας που ήταν η χθεσινή και φέτος αποφάσισαν να τη διαθέσουν με τον τρόπο αυτό.

Από τα βασικότερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι η υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών, επίσης ότι υπάρχει εργασιακή ομηρία για αρκετούς συναδέλφους τους που εργάζονται με συμβάσεις ετήσιες ή και λιγότερο, ότι πρέπει επιτέλους να γίνουν προσλήψεις και να υπάρχει μία προστασία στον εργαζόμενο, δηλαδή να μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά και να λαμβάνουν επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

«Τα αιτήματά μας είναι απλά και λογικά», είπε προς τον κ. Μαρινάκη ο πρόεδρος του παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών της χώρας, κ. Αντώνης Γιασιράνης.

Ο κ. Μαρινάκης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στο γραφείο του πρωθυπουργού και ζήτησε να τους αποστείλουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Υψηλάντης τους θύμισε ότι διαχρονικά είναι κοντά τους προσωπικά και έχει δώσει μάχες προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματά τους.

Τους διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι θα συνεχίσουν να τα επεξεργάζονται και τόνισε ότι η Ν.Δ. και η κυβέρνηση έχουν δείξει το κοινωνικό τους πρόσωπο και πιστεύουν ότι όπου δημιουργείται ισχυρός δημοσιονομικός χώρος, όπως δημιουργείται πλέον στην Ελλάδα από τη διαχείριση της οικονομίας, θα δοθούν λύσεις.

Μάλιστα, τους κάλεσε σε συνάντηση, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για θέμα προεκλογικής περιόδου αλλά διαρκούς συνεργασίας και προσπάθειας για το καλύτερο.

Τέλος, ζήτησε να του στείλουν σχετικό ψήφισμα και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει αναφορά στη Βουλή για τα προβλήματά τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιασιράνης, ανέφερε, ακόμη, ότι έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ σαν χώρα τα ευρωπαϊκά αποδεκτά πρότυπα αφού αντιστοιχεί ένας κοινωνικός λειτουργός ανά 400 ωφελούμενους ή και παραπάνω.

Αυτό που ζητούν στην ουσία είναι άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι συμβασιούχοι που είναι ορισμένου χρόνου να γίνουν μόνιμοι ούτως ώστε να μπορέσουν να παρέχουν ουσιαστικές λύσεις.

Σημειώνεται ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί εργάζονται σε κάθε πλαίσιο που απασχολεί κοινωνικό λειτουργό, δηλαδή Δήμους, περιφέρειες, σχολεία, νοσοκομεία, ευρωπαϊκά προγράμματα, κτλ. και αριθμούν 180 άτομα στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αν και ο αριθμός τους είναι δυναμικός αφού συνάδελφοί τους μετακινούνται.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΡ και των κοινωνικών λειτουργών, βρέθηκαν και στελέχη του ΚΚΕ.

 

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»